notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nézd meg, hogy mi a boldog házasság titka!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Április 16. Kedd - Csongor
hirdetes
 | Szerző: LK
címkék: Érdekességek

A boldog házasság titkai egy tapasztalt házaspártól

Nézd meg, hogy mi a boldog házasság titka!

3. A költekező és a takarékos

Anyukám a takarékos, apa pedig a költekező. Szükségük van egymásra, különben nem lenne pénzük, mert két költekező minden utolsó fityinget elköltene, de két takarékoskodó meg olyan keveset költene, amennyit csak lehetséges, ami pedig nem túl nagy poén. Általában a spórolós fél az, aki háztartás csekkfüzetét vezeti és befizeti időben befizeti a számlákat, ezért ez elég nagy felelősség. Az anyukám az, aki ezt csinálja és titokban azt hiszem, hogy egy kicsit még élvezi is. Apukám ösztönösen tudja, hogy ez a megfelelő felállás a házasságukban mert anya már 30 éve ezt csinálja és egyszer sem hibázott. Amikor a nagy pénzes döntésekről van szó, mint például egy új autó vagy ház megvásárlásáról, akkor mindig megbeszélik egymással és úgy hozzák meg a döntést, hogy mindkettejük számára ésszerű legyen. Néhány házasságban a csekkfüzetet kezelő fél egyedül dönt ezekről a dolgokról, ami szerintem nem túl fair a másikra nézve. A házasságban egyensúlyra van szükség, különösen ha a pénzről van szó, mert rengeteg probléma ebből származik.

hirdetes

 

4. Egy férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út

A szüleim házasságának megfigyelése során rájöttem, hogy ez tényleg így van. Apának nincs mindig jó hangulata, de miután kap egy kis édességet, például jégkrémet vagy túrótortát, máris újra jó kedve lesz. Egy finom steak egy hosszú nap után szintén beválik. Ez nem túl bonyolult: egy jól lakott férfi az boldog férfi. A férfiak ilyen tekintetben igen egyszerűek. Ha azt akarod, hogy boldog legyen, csak adj neki valami ropogtatnivalót vagy édeset, amin elrágódhat.

 

5. A férfiaknak odafigyelésre és gondoskodásra van szükségük

A legtöbb nő természetéből adódóan gondoskodik mások iránt, legyen szó egy kutyáról, egy gyerekről, vagy egy férjről. Ez anyukám esetében is kétségtelenül igaz. Gondoskodik apáról. Vacsorát főz neki. Kimossa a ruháit (őszintén szólva nem is vagyok biztos benne, hogy apa tudja-e kezelni a mosógépet és a centrifugát). Ezek mellett anyu tiszta otthont biztosít számára. Ő így mutatja ki, hogy gondoskodik apáról. Anyukám lényegében az otthonunk szíve és lelke. Neki vannak a legjobb tanácsai, a legjobb válaszai az élet összes kérdésére, és lényegében mindenről mindent tud. Szerintem sok férfi nagyon várja a házasság ezen részét, mert így jobban odafigyelhetnek a munkájukra, ami pedig az ők család iránti gondoskodását jelenti. Szükségük van valakire, aki elintézi az általános háztartási feladatokat, amíg ők megkeresik a betevőt.

hirdetes

hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.