notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nézd meg, hogy mi a boldog házasság titka!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Június 14. Péntek - Vazul
hirdetes
 | Szerző: LK
címkék: Érdekességek

A boldog házasság titkai egy tapasztalt házaspártól

Nézd meg, hogy mi a boldog házasság titka!

A házaséletet akkor értheti meg igazán az ember, ha egyszer már belekóstolt. Szerencsére számtalan mintáját láthatjuk magunk körül a boldog házasságoknak, amikből sokat tanulhatunk. A leggyakrabban nem is kell kilépni ehhez a családi körből – az alábbiakban egy bizonyos Sabrina sorait olvashatjuk mindarról, amit volt szerencséje ellesni szüleitől.

10 dolog, amit a szüleimtől tanultam a házasságról

A szüleim közel 30 éve házasok, amiből 28-ban én is jelen voltam. Megfigyelőként, aktív résztvevőként és egyesülésük eredményeként észrevettem néhány dolgot, amiket a fejem kiemelt a többi közül. Ennek köszönhetően megváltozott a házasságról alkotott véleményem, néha jó, néha pedig rossz értelemben. Ettől függetlenül megtanultam, hogy – mint minden mást az életben – a házasságot napról napra kell átélni. És ha a szüleim házassága bármit is bebizonyított, az az, hogy élteti bennem a reményt, hogy talán ha két ember igazán szereti egymást, akkor csak sikerül megoldaniuk ezt az egészet.

hirdetes

 

1. A szabadszellem és a felelősségteljes felnőtt

A világon minden ember e két kategória valamelyikébe tartozik. Elkerülhetetlen tehát, hogy minden házasságban jelen legyen egy vagy két ezekből az embertípusokból. A legjobb az, ha mindkettőből egy-egy van, mert így kiegyensúlyozzák egymást. Ha két szabadszellem kerül össze, akkor semmit sem fognak elintézni, mert nem elég felelősségtudatosak hozzá. Szerencsére az én szüleim közül anyukám a felelősségteljes felnőtt, apukám pedig a szabadszellemű. Esetükben ez működni látszik, mert kiegyensúlyozzák egymást, ha erre van szükség.

 

 

2. A tréfamester és a komoly fél

Elsőre talán jó murinak hangzik, de ha két tréfamester házasodik össze, akkor nem tudom, hogy milyen életük lenne a sok szórakozás közepette. Két komoly ember pedig nagyon unalmas házasságnak hangzik. Megint csak az az ideális, ha mindkét fél különböző. Az én szüleim esetén apukám a tréfamester, anyukám pedig a komoly fél. Ez nem azt jelenti, hogy nincs jó humorérzéke, mert nagyon is az van neki. Csak tudja, hogy mikor van itt az ideje használni és mikor nem. Ezzel szemben apukám nem igazán. Mivel mellette nőttem fel, mindig arra számítok, hogy valami véletlenszerű és valószínűleg vicces dolog hagyja majd el a számát, lényegében bármikor. Mások nincsenek annyira felkészülve a különleges humorára az adott időkben. Ilyenkor lép színre anyu. Tudatja vele, hogy mikor szabad mondani valamit nyilvános helyen és mikor jobb magában tartani, amíg haza nem ér. Minden nap új lehetőségeket kínál egy-egy új vicces poénra apától.

hirdetes

hirdetes

Ez a letört fogakra a legjobb megoldás megfizethető áron

A letört fogak nemcsak esztétikai problémát jelentenek, hanem egészségügyi kockázatot is hordoznak magukban. A fogak elvesztése vagy törése hatással...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.