notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Két sós cukrászsütemény, amiket mindenki ismer, de csak kevesen készítik el otthon

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Március 28. Csütörtök - Gedeon
hirdetes
címkék: Csajos

Két sós cukrászsütemény, amiket mindenki ismer, de csak kevesen tudják, hogy kell otthon elkészíteni

2 cukrászsütemény

Sajtos masni

Meg merem kockázatni, hogy a világ egyik legegyszerűbb sós ropogtatni valója.

Kezdőknek is ajánlott, legalább ezáltal megláthatják, hogyan viselkedik a leveles tészta sütés közben, mindenféle kockázat nélkül.

 

 

 

Semmi másra nincsen szükség, mint egy csomag bolti leveles tésztára (haladók bátran elkészíthetik a leveles tésztát is otthon.), reszelt trappista sajtra és egy tojásra.

hirdetes

 

A tésztát (ha házi) 5-6 mm vastagra nyújtjuk. Ha bolti akkor csak kitekerjük a papírból.

A felesleges lisztet a háziról mindenképpen le kell söpörni.

Megkenjük enyhén felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajttal. Picit fagyasztjuk, majd 1,5x 5 cm-es téglalapokra vágjuk. A lapok két végét megfogva egy egészet csavarunk rajta és megcsavarva rakjuk a sütőlemezre.

230 fokra előmelegített sütőben (gőzös) készre sütjük őket.

 

Ugye, hogy nem bonyolult? :)

Forrás


hirdetes




IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.