notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Két sós cukrászsütemény, amiket mindenki ismer, de csak kevesen készítik el otthon

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Április 19. Péntek - Emma
hirdetes
címkék: Csajos

Két sós cukrászsütemény, amiket mindenki ismer, de csak kevesen tudják, hogy kell otthon elkészíteni

2 cukrászsütemény

Sajtos roló

Ez is egy cukrászsütemény, amit sokan nem mernek bevállalni…elkészítés szempontjából. Pedig ha a leveles tésztát nem otthon gyártjuk le, hanem készen veszünk jó minőségűt, akkor semmi extra nincs az elkészítésében, amitől félnünk kellene.

 

Egy csomag leveles tésztából 9 db rolónk lesz. Persze függ attól is, mekkora csöveink vannak. :)

 

Hozzávalók 9 db-hoz:

hirdetes

1 csomag leveles tészta

1 tojás enyhén felverve

 

Töltelék:

2 tojássárgája

1 dl habtejszín (állati, nem cukrozott)

15 dkg sajt

7 dkg vaj

só, bors, reszelt sajt (pluszban díszítésnek)

 

Igazán egyszerű a dolgunk.

A bolti leveles tészta elég vékonyra van nyújtva. nekünk 5-6 mm vastagság kell, így a fekvő téglalap alakú tésztát hajtsuk félbe. Mintha könyvet lapoznánk.

Így megkapjuk a kellő vastagságot.

2 cm-es csíkokra vágjuk függőlegesen.

 

Nekem 9 csíkom lett.

Mindegyiket megkenjük felvert tojással, majd a csövekre feltekerjük úgy, hogy a keskenyebbik felétől kezdve, némiképp fedésben csavarjuk a csőre addig, míg el nem fogy a csík.

 

Fotó

 

30-35 perc alatt készre sütjük őket.

 

Ezután hagyjuk kihűlni, majd mikor már hozzá tudunk nyúlni kivesszük a csöveket belőlük és teljesen kihűtjük a tésztákat.

 

A krémet is elkészítjük:

Egy lábasban a hozzávalókat összemelegítjük, majd hagyjuk kihűlni.

Hűlés közben sózzuk, borsozzuk, majd ha kihűlt 7 dkg vajjal kikeverjük.

 

Zacskóba töltjük és a tészták belsejébe nyomjuk.

A végeit reszelt sajttal szórjuk.

Forrás

hirdetes

hirdetes




IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.