notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gondoltál már rá, hogy így süsd meg a palacsintát? A legfinomabb dolog a világon:) - Recept

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Április 27. Szombat - Zita
hirdetes
címkék: Ételek

Gondoltál már rá, hogy így süsd meg a palacsintát?

Panírozott palacsinta

A töltelékhez:

Hozzávalók

50 dkg darált hús

1 nagy fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagymazsiradék

só, bors, pirospaprika

2 evőkanál kukorica

3-4 ek tejfől

1 csapott ek kukoricakeményítő

 

Elkészítés

 

A darált húsból lényegében a szokott módon pörköltet főzünk.

A hagymát nagyon apróra felkockázzuk, némi zsiradékon pici sóval megdinszteljük, majd az áttört fokhagymát is rádobjuk.

Amikor a hagyma már jó, mehet rá a darált hús. Pirospaprika, só, bors.

hirdetes

Picit a husit kevergetjük a hagymán, majd mikor kifehéredett, akkor öntünk rá kevés vizet és lefedve elkészítjük a pörköltet.

A végén, mikor puha a hús, a tejfölben elkeverjük a keményítőt és szedünk hozzá a pörkölt szaftjából egy keveset. A sima elegyet visszaöntjük a pörkölthöz. A cél, hogy összekapja a szaftot, ha picit több leve lenne, hiszen mi most egy stramm tölteléket, nem egy lágyabbat szeretnénk a palacsintába.

Elzárjuk alatta a lángot és belekeverjük a kukoricát.

Egy palacsintát magunk elé kiterítünk, ráteszünk egy púpos evőkanál tölteléket és a két oldalát ráhajtjuk, majd alulról elkezdjük feltekerni az egészet. Épp mint egy rétest, vagy egy bejglit.

Felsorakoztatjuk a kis tekercseinket és jöhet a várva várt pillanat, amikor megnövelhetjük ujjbegyeink térfogatát: a PANÍROZÁS.

Forrás

hirdetes

hirdetes




IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.