notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Divatbakik - mit mivel ne?

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Július 24. Szerda - Kinga, Kincső
hirdetes
 | Szerző: Puskás Rékka
címkék: Csajos, Divat, Divatbakik, Kövér, , Testalkat

Divatbakik – mit mivel ne?

Mit mivel ne?

Bizonyos dolgok, összeállítások, akár a szabás, akár az anyag, akár a szín miatt bántóak lehetnek a szemnek és a jó ízlésnek is. Holott lehet, hogy az adott illető egyébként csinosan szokott öltözni, van érzéke a divathoz, csupán egyszer rosszul ítélte meg az öltözete hatását. Ebben a cikkben összegyűjtöttem néhány olyan, az utcán is látható divatbakit, amit a stílusos megjelenés megőrzése érdekében jobb elkerülni. 

1. számú divatbaki: saját alkat felmérése

Az egyik legfontosabb dolog, ha az ember csinosan akar öltözni, hogy felmérje a saját adottságait. A legtöbben nem születnek modell alkattal (sőt, a mai manökenek legtöbbje annyira sovány, hogy formásnak már alig nevezhető, ugyanakkor rájuk a tervezők inkább ruhafogasként tekintenek, nem pedig vonzó nőként), amivel nincsen semmi baj. Minden testnek megvan a maga szépsége, mindenkin található olyan rész, amit érdemes kiemelni, ugyanakkor gyakran olyan is, amiről inkább terelni kell a hangsúlyt. A teltebb idomokkal rendelkezőknek ajánlott kerülni a testhezálló toppokat és felsőket, ugyanis azok nem eltakarják, esetleg visszanyomják a pluszokat, ahogyan sokan gondolják, hanem bizony szorosan rátapadnak az emberre, kiemelik az esetleges hurkákat és optikailag még növelik is azokat. Ugyanúgy a másik oldalon, a nagyon vékonyak esetében, ahol gyakran a mellek is kisebbek, érdemes a mély dekoltázsokat kerülni, ugyanis ezek a felsők domborulatokra lettek szabva, ha csak a melltartó kandikál ki, az közel sem olyan előnyös (ugyanakkor a teltebb hölgyeknek akár kifejezetten jól állhat, ha jó fazont választanak). Ez csupán a két véglet említése, amivel pusztán arra szeretnék rámutatni, hogy szinte minden ember más, épp ezért fontos reális képet alkotni magunkról, hiszen akkor lehetséges mutatósan öltözködni.

hirdetes

2. számú divatbaki: túl bő pólók

Napjainkban divatosak az oversize pólók, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az oversize-on belül is van méretezés, nem véletlenül. Nem összekeverendő azzal, ha több számmal nagyobb pólókat hord az ember. Persze, megeshet bárkivel, hogy a barátja pólóját kénytelen viselni, ami valószínűleg méretekkel nagyobb, ahogy otthonra is kényelmes viselet, de az utcára nem a legszerencsésebb választás. Az oversize pólók ujja, válla ugyanis méretben passzol viselőjéhez, csak a póló hossza van megnyújtva. A több számmal nagyobb daraboknál azonban ezek a részek is nagyobbak, aminek az a hatása, hogy lógni fog viselőjén, ráadásul azt a hatást is kelti, mintha valóban több mérettel nagyobb lenne az illető.

3. számú divatbaki: rossz szabású farmer

A farmer abszolút egy alap darab, a legtöbbek szekrényében több is megtalálható. Azonban farmer vásárlásakor is figyelembe kell venni, hogy az adott személynek mi áll jól, milyen formájú például a feneke, vagy szeretne-e optikailag lefaragni valahonnan. A magas derekú farmerek esetében különösen fontos, hogy méretet válasszunk, hiszen ha túl szoros a derékrésznél, akkor csúnyán bevághat, ami nem csak, hogy előnytelen a viselőjének (például látszólag hurkát képez oda, ahol bevág), de egészségtelen is, hiszen összenyomorítja a belső szerveket. Manapság, különösen a hipszterek körében egyre szélesebb körben terjednek el azok a magasderekú, de egyébként bővebb szárú farmerek, amik szinte senkinek nem állnak jól, még az őket bemutató modelleken sem. Ha nem ideológiai megfontolásból dönt valaki mellette, inkább kerülje el, mert vastagít, nagyon előnytelenül mutatja be viselőjét.

A következő oldalon további divatbakikról olvashatsz!

hirdetes

hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.