notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A műköröm akár veszélyes is lehet, gombásodhat vagy beszakadhat, elvékonyodott körmöket eredményezhet

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Május 28. Kedd - Emil, Csanád
hirdetes
 | Szerző: Divat És Stílus
címkék: Köröm

Veszélyes lehet a műköröm? Olvasd el cikkünket, és megtudod!

Ezért lehet veszélyes a műköröm!

Körmünk ápoltsága, szépsége alapvető követelmény, és ez nem csak múló hóbort, hanem évszázadokon keresztül kialakult „szokás”. A műköröm erre tökéletes megoldást nyújthat, de hatalmas veszélyekkel is járhat! Nézd meg, melyek ezek a veszélyek, hogy elkerülhesd őket!

Az ápolt köröm évszázadok óta fontos számunkra. Olyannyira, hogy régebben még a társadalmi rang egyik mutatójaként is szolgált! Érthető hát, hogy mindenki gyönyörű kezekre, ápolt körmökre vágyik…

Azt biztosan Te is észrevetted már azonban, hogy az ápolt kezeket egyre nehezebb fenntartani… Egyre több olyan tényező van, amely gyengíti körmeinket – kezdve a vegyszerektől, a vitaminhiányos életmódig…

hirdetes

 

Persze a tudomány erre a problémára is reagált, és számos olyan technika jelent meg, amellyel körmünket erősíthetjük, kezünket ápolhatjuk. Ide tartoznak a különböző típusú műkörmök is, amelyek fajtáit itt most nem részleteznénk, hiszen a következőkben leírt hátrányok egytől egyig érvényesek minden típusra.

 

A kontár műkörmösök sok százezerre perelhetőek!

Sajnos sok a kontár műkörmös, hiszen bárki kinevezheti magát műkörmösnek, akár tanfolyam nélkül is. De a tanfolyamok sem mind adnak elegendő szaktudást ahhoz, hogy valaki profi manikűrös legyen. Így könnyen belefuthatsz abba, hogy nagyon elrontják a körmödet, akár még az a körmös is, akihez régóta jársz. Amit mi javaslunk, az az, hogy csak manikűrös végzettségű (tehát minimális orvosi ismeretekkel is rendelkező) szakemberhez járj műkörmöt csináltatni. Persze, a műkörmös ugyan úgy perelhető a hibáért, mint bármely szakember, akár súlyos százezreket is leperelhetsz róla, ha nincs megfelelő végzetsége, biztos a te javadra fognak ítélni a bíróságon! Sok képzést átvizsgáltunk és azt ajánljuk a körmösöknek, vagy annak, aki valóban felelősségteljesen akarja a munkáját elvégezni, hogy kattintson ERRE A LINKRE, és ezt a műkörmös, manikűrös tanfolyamot végezze el. Csak akkor lehet mind a páciens, mind a szakember biztonságban, ha megfelelő papírok állnak a háttérben. 
 

 

 

 

A műköröm veszélye: gombásodás

Legyen az akár ragasztott, régi technikával készült műköröm, akár porcelánból vagy zseléből épített csoda, ez a veszély bizony fenn áll.

A műköröm ugyan is – főként, ha nem megfelelő szakértelemmel lett felhelyezve, elválhat picit a köröm felületétől. Ez lehet akár egy olyan pici hiba is, amelyet észre sem veszel, mégis problémát okozhat. Ide akár folyadék is bekerülhet, amelynek „bepállása” könnyen okozhat gombásodást, de a nélkül is megjelenhet más okokból is.

A veszélyt fokozza, hogy a szépen megkreált műköröm ezt a problémát eltakarja, és gyakran már csak akkor veszi észre tulajdonosa, amikor nagy a baj.

 

 

A műköröm felhelyezése kontár módra: elvékonyodott, akár átszakadt felület

A műköröm építés első lépése minden esetben a köröm felszínének „bolyhosításával”, gyakorlatilag megreszelésével kezdődik. Ez feltétlen szükséges ahhoz, hogy a műköröm alapanyaga megtapadjon a körmön.

Veszélye azonban nem elhanyagolható! A reszelés során, ha nem megfelelő a szakember, előfordulhat hogy túlreszeli a felületet, amelynek végeredményeképp igen fájdalmas, elvékonyodott – vagy akár átlyukadt! – körmöket kapunk.

 

Persze, ez egy radikális megközelítés, de nem is kell ilyen messzire mennünk. Az elvékonyodó körömfelület ugyanis önmagában is nagyon kellemetlen, és körforgásként így szinte lehetetlen megszabadulni a műkörmöktől.

 

 

 

A műköröm letörése okozta veszélyek

A jól rögzített műköröm teljesen stabilan áll a saját körmöd felületén. Ez alapvetően jól hangzik, de van még egy hibalehetőség: a túl hosszú, vagy túl vastagra készített körmök.

Az építéshez használt alapanyagok többsége ugyanis könnyen törik, lepattan. Ha túl hosszú a köröm, ez akár a saját körmöd leszakadásához is vezethet! Persze, ez nem a még esztétikus kategória, sokkal inkább az óriás, hosszúkás körmöknél jelenthet veszélyt.

De egy sima törés is lehet kellemetlen, fájdalmas. A túl vastagra készített zselés műköröm, vagy a porcelán alapanyag ugyanis könnyen lepattan, de ettől még ugyan úgy ragaszkodik a természetes körömfelülethez, így esetenként az beszakadhat, sérülhet.

 

Létezik biztonságos műköröm?!

Természetesen, egy jól elkészített műköröm teljesen biztonságos. Sajnos nálunk is megjelent az a trend, hogy mindenki mindent magának akar csinálni, így a műkörmöt is, amely fokozza a fenti veszélyeket, és amelyeken már csak egy profi kézápoló, esetleg csak orvos tud segíteni. Megér ezért inkább a szalonokhoz fordulni, hiszen az otthoni ügyeskedéssel megtakarított pénz visszaüthet!

 

Milyen a jó szakember?

Sajnos jelenleg hazánkban nagyon kevés az olyan szakmabeli, aki valódi szakértelemmel dolgozik – pedig rengeteg elhelyezkedési lehetőség van ezen a területen! Pontosabban: 2012-es adatok alapján csak abban az évben 345 új manikűr szalon nyílt meg, és az igényeket még mindig nem tudják kielégíteni! Természetesen lehet találni olyat, akire rábízhatod kezed szépségét és egészségét, de nem árt egy kicsit tovább vinni a gondolatot…

Hazánknak szüksége van olyan műkörömépítő szakemberekre, akik tényleg tudják mit csinálnak. Ha úgy gondolod, Te szívesen elhelyezkednél egy ilyen művészi, mégis valódi szakmában, biztosan nem fogod megbánni!

 

Persze ahhoz, hogy tényleg szakember lehess, nem árt megválasztani azt sem, hogy hol tanulsz – hiszen rengeteg olyan „tanfolyam” létezik, amellyel nem sokra mész.


hirdetes

Gondolkodsz a fogfehérítésen? 7 ok, amiért érdemes ellátogatnod a fogorvoshoz!

A fogfehérítés egy népszerű és hatékony módja a ragyogó mosoly elérésének, de mielőtt belekezdenénk, érdemes megfontolni a fogorvosi rendelőben...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.