notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szemek és festésük

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Április 21. - Konrád
hirdetes
 | Szerző: Puskás Rékka
címkék: Csajos, Divatbakik, Smink

Szemek és festésük - Hogyan hangsúlyozzuk a szemeket?

Szemek és festésük

A szemfestés a sminkelés egyik legalapvetőbb lépése, gyakran azok is csinálják, akik egyébként nem festik az arcuk többi részét. Egyes módszerek közismertek, másoknak csak a nevéről hallani sokat, de az elkészítés folyamatáról már kevesebbet. Ebben a cikkben olyan technikákat mutatok be, melyekkel szépen ki lehet hangsúlyozni a szemeket, ugyanakkor rávilágítok az esetleges hátrányaikra is. 

Amit jó, ha tudsz a szemfestés kapcsán

Mielőtt rátérnék a konkrét metódusokra, van néhány dolog, amit nem árt tudni a szemfestés kapcsán. Sokan vannak, akiknél bizony ez kiteszi a teljes sminkelési metódust, vagyis nem szokásuk alapozót, korrektort és ehhez hasonló módszereket alkalmazni. Azzal nincs semmi baj, ha nem akarjuk minden nap kikészíteni az arcunk, a bőrnek és a pólusoknak is jót tesz, ha nincsenek állandó festékréteg alatt. De azzal is jó, ha tisztában vagyunk, hogy mindössze egy kis szín felvitelével szinte biztosan csak olcsó hatást érünk el, ahogy a nem megfelelő szín kiválasztásával is. Ha az egész arcot nem is, a szemeket érdemes festés előtt lealapozni, a szem alatti karikákat korrektorral kezelni, esetleg bázist is használni, hogy aztán a felvitt szín hosszantartó legyen, ne gyűljenek össze a mozgórész ráncaiban a pigmentek. Ha a szemfestés feltűnő, igényesen kivitelezett, akkor viszont elkerülhetetlen az arc többi részének kidolgozása is, különben olyan hatást érünk el, mintha estélyi ruhához zoknit és klumpát viselnénk. Aki a mindennapok során a minimalizmust részesíti előnyben, annak nem a szemhéjfestékeket, hanem a szempillaspirált ajánlatos választani. Ezt ugyanis minden más nélkülözése mellett is bátran lehet viselni, keretezi és kiemeli a tekintetet, ráadásul a bőrt sem gátolja a természetes légzésben. Az is nagyon fontos, hogy mindig az arcunknak, szemünknek, ezek formájának megfelelő technikát válasszunk, hogy az eredmény az előnyöket emelje ki.

hirdetes

A szem részei

Itt most nem az anatómiai részekről van szó, hanem a sminkelésben használt kifejezésekről, melyek ismerete megkönnyíti a helyes szemfestés megértésének folyamatát. A szemöldökét mindenki megtalálja, ahol elvékonyodik, azt nevezzük szemöldökcsontnak. Ide szokás highlightert tenni, de arra mindig figyeljünk, hogy alaposan legyen kiszedve, ugyanis mindennemű smink kiemeli az apró pihéket és a szőrszálakat. A szemhéjnak is több részét különítjük el; az úgynevezett mozgót (ebből is megkülönböztetünk belső, középső és külső mozgó szemhéjat), ami magát a szemgolyót takarja, a felső szempillasortól a mélyítővonalig, illetve a szemhéj felső részét, mely a mélyítővonal és a szemöldök közötti részt jelenti. A mélyítővonal az ívelt mélyedés a szemgolyó és a szemöldökcsont határán. Emellett van a vízvonal, alul és felül egyaránt, mely a szemgolyó és szempillák közötti vékony sáv, a könnycsatorna kivezető nyílása, itt található a szemzug. Végül pedig az alsó és felső szempillavonal és a szempillák.

A következő oldalon már szemfestési technikákról olvashatsz.

hirdetes

hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.