notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Paul Penders,Haj,Haj regenerálás

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Június 14. Péntek - Vazul
hirdetes
 | Szerző: J. Szilvia
címkék: Haj, frizura

„Százszor átfésülni naponta” – Tényleg jót tesz a hajnak?

Fésülködés

Egy régi, közismert jó tanács szerint minden egyes nap pont százszor kell átfésülni a hajat, hogy szép hosszú és élettel teli legyen. De vajon tényleg jót tesz a hajnak, a sok fésülés? Most minden fontos információt összegyűjtöttünk azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudod a fésülés által hatékonyabbá tenni a hajápolást.

 

Naponta százszor átfésülni a hajat?

 

Sokan hallották gyerekként, felnőttként, nagyszüleiktől, idősebb rokonaiktól, hogy bizony a szép hosszú és fényes haj titka, ha naponta pontosan százszor átfésüljük a hajunkat. Hogy miért éppen száz? Valószínűleg azért, mert egy szép kerek szám, és ha valaki százszor átfésüli a haját, akkor az esetleges gubancokat is biztosan ki tudja bontani.

hirdetes

A túl sok fésülés egyértelműen rossz a hajnak. A legfontosabb kérdés tehát az, hogy a száz átfésülés túl soknak számít-e? Ezt úgy lehet a legkönnyebben mérni, ha megnézed, hogy naponta hányszor szoktad megfésülni a hajad. A haj átfésülésének a gyakorisága nagyban függ a haj hosszától. Tehát minél hosszabb a haja valakinek, annál többször fésüli át, hogy minden gubancot eltüntessen belőle. Vagyis mindenkinél egyénileg változik, hogy mennyi átfésülésre van szüksége. Lehet, hogy valakinek pont százra, de ahhoz nagyon hosszú és könnyen gubancolódó hajjal kell rendelkeznie. Egy vállig érő haj esetében átlagosan elég naponta 10-20 alkalommal fésülést végezni, attól függően, hogy mennyire gubancolódik a haja.

 

fésülködés

 

 

Túl sok fésülés

 

Mégha nincsenek is gubancok a hajadban, mert olyan rövid, vagy csak szerencsés vagy, akkor is érdemes naponta 3-4 alkalommal végigsimítani rajta. Ezen felül tehát csak az esetleges gubancok kiszedésével érdemes foglalkozni. Ha valaki sokkal többször fésüli át a haját, mint amennyi tényleg szükséges, azzal csak károsítja a hajat.

A hajszálak hiába tűnnek vastagnak és ruganyosnak, viszonylag hamar sérülnek. Ha túl sokat dörzsölöd a hajad a hajkeféddel, akkor igen nagy az esélye, hogy búcsút inthetsz több hajszáladnak is. Megtörhetnek, megsérülhetnek, néhány pedig ki is hullhat. Hosszú távon pedig még nagyobb és egyben látványos károkat tud okozni.

 

Hatékony hajápolás

 

Ha csökkenteni szeretnéd a fésülésből eredő károkat, akkor legelőször is válaszd meg jól a hajkeféd. Mint szinte mindenben, itt is nagy előnyt jelent a természetes anyagok használata. Felejtsd el a műanyagból, és mesterséges anyagokból készült fésűket, és a hajad egészsége érdekében keress egy megfelelőbb változatot. Jó választás a fa, és az állati szőrből készült fésűk. Ezeket ugyan folyamatosan tisztítani kell, de megéri használni, mert szebbé teszi a hajat és nem károsítja (feltéve, ha megfelelő gyakorisággal használod).

Hajregenerálás

De nem csak ezzel tudod erősíteni a hajad, hanem számos megbízható terméket választhatsz. Ha úgy érzed, hogy a hajad károsodott, vagy csak szeretnéd megelőzni a problémák kialakulását, akkor érdemes belevágni egy hajregeneráló kúrába. A haj nem csak a sok fésüléstől mehet  tönkre, hanem egy sor fodrászati terméktől, kezdve a hajfestékekkel. Ha te is fontosnak érzed, hogy kizátólag természetes anyagokból készült termékeket használj, akkor jó hírünk van, mert már Magyarországon is kapható a Paul Penders termékei, amelyek közül az intenzív hajregenálás is könnyűszerrel elérhető. Olyan növényi olajokkal és esszenciális zsírsavakkal, olajokkal kényeztetheted a hajad, amelyek mindenféle sérülést képesek regenerálni. Így a festés, dauer okozta károkra is megoldást jelent a használata. Ha eddig még nem fordítottál nagy figyelmet a hajápolásra, akkor kezd el már ma, hogy mind rövid- és hosszú távon egészséges szép hajjal büzkélkedhess!

 

 


hirdetes

Ez a letört fogakra a legjobb megoldás megfizethető áron

A letört fogak nemcsak esztétikai problémát jelentenek, hanem egészségügyi kockázatot is hordoznak magukban. A fogak elvesztése vagy törése hatással...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.