notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Trükkök a helyes rúzsozáshoz

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Július 25. Csütörtök - Kristóf, Jakab
hirdetes
 | Szerző: Szilvia
címkék: Smink

A rúzs használatának művészete

Így használd helyesen a rúzst!

Tilos a világos rúzshoz sötét szájkontúrt használni 

 
Soha ne használjunk sötét szájkontúrt és világosabb rúzst együtt! Remek a két eszköz együttes hatása, de bizonyosodjunk meg arról, hogy harmonizál egymással a két szín!
A rúzst ne próbáljuk ki a szánkon az üzletben, teszteljük inkább az ujjunkon! A színe közel azonos az ajakéval, és még a kézfejnél is jobban hasonlít rá. 
hirdetes
 

Nem jött be a rúzs színe? De dobd ki! 

 
Ne dobjunk ki egy rúzst, csak mert a színe mégsem tűnik megfelelőnek a megvétel után! A színek keverésével és a szájkontúrral is egyengethetjük az árnyalatot. A túlságosan harsány szín erejéből is „levehetünk”.
Hasznos trükk: nem kenődik fel a rúzs az üvegre, ha diszkréten benedvesítjük az ajkakat, mielőtt a poharat a szánkhoz emeljük. 
 

Ha a fogakra tapadt a rúzs 

 
Csúnyán néz ki, ha a rúzs véletlenül a fogakra tapad. Ha biztosak akarunk lenni benne, hogy nem rúzsoztuk be a fogunkat, mutatóujjunkat húzzuk végig a felső fogsoron, így ha volt is ott felesleges rúzs, az már az ujjukon van, és letörölhetjük.
Az ajakrúzs működhet arcpirosítóként, de arcpirosítót sose használjunk a szájra!
Minél idősebbek vagyunk, annál „krémesebb” hatása kell, hogy legyen az ajkaknak. Az ajak vékonyodik, ahogy öregszünk, ezért kerüljük a matt és fényes rúzsokat, inkább a krémes változatokat válasszuk! A sötét színűeket se vegyük meg! 
 

Nem minden rúzs árnyalat való mindenkinek!  

 
A bőrünk színe sokban meghatározza, mi áll nekünk a legjobban. Lehet, hogy a barátnőnkön remekül mutat egy szín, de ugyanaz rajtunk sehogyan sem áll majd. A narancsos, illetve barna árnyalatok, beleértve a korall színt is, csak igen kevés emberen mutatnak jól, sőt, sok esetben a fogakat sárgának láttatják.

hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.