notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nem kell férfi a teljes élethez

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Május 22. Szerda - Júlia, Rita
hirdetes
 | Szerző: Puskás Rékka
címkék: Átalakulás, Egészség,

Nem kell hozzá férfi, hogy teljes életet élj!

Férfi nélkül is élhetsz teljes életet!

Manapság egyre többet hallani, hogy egy nő egyedül is megállja a helyét, mégis sokszor azzal lehet szembesülni, hogy a nők kétségbeesetten keresnek valakit, pár nélkül nem érzik teljesnek az életüket, céltalanok, elveszettek, a régen megtervezett jövőbe kapaszkodnak mindenáron. Igen ám, csakhogy közben elszalad mellettük az élet. Ez az írás azért született, hogy bemutassa, férfiak nélkül sem omlik össze a világ.

Társfüggőség

A társfüggőség egy pszichikai probléma

Nagyon gyakori jelenség ma a társfüggőség. Mivel számos okból eredeztethető, ezért nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy honnan ered. Okozhatja, hogy az egyént gyerekként elhanyagolták, nem kapott elég figyelmet, ami az egészséges énkép kialakulásához elengedhetetlen. Az is lehetséges, hogy ez a példa volt előtte, tehát, hogy például az anya is tárfüggő volt, folyton váltakoztak a partnerek, vagy épp nem tudott kilépni egy mérgező kapcsolatból. Bántalmazás is állhat a betegség mögött, ami által az alanyban az rögzült, hogy ő magától nem képes semmire. De valójában nem az számít, hogy miért alakult ki, sokkal fontosabb, hogy felismerjék az egyének a problémájukat, és akarjanak tenni ellene.

hirdetes
Több fokozata is lehetséges, van, aki egyszerűen képtelen elviselni a gondolatot, hogy szingli, ezért nagyon alacsonyra teszi a lécet, csak legyen vele valaki (egyébként a szexfüggőség is a társfüggőségből eredeztethető, amit meg még nehezebb felismerni és kezelni is). Mások egyszerűen nem mernek lépni, elhagyni a biztosat a bizonytalanért, még akkor sem, ha az a biztos kizárólag csak kárt okoz számukra. Nem akarják felismerni, hogy ez nem szerelem, szeretet, mert gyakran nem tudják elhinni, hogy ennél lehet jobb. Sőt, sok esetben az illető nem is igazán tudja mi az a szerelem, a feltétel nélküli szeretet, mert sosem tapasztalta.
Fontos, hogy felismerjük a problémát (nem csak magunkon, az ugyanis sokkal nehezebb, de egy barát esetében könnyebb ezt objektíven megítélni), ilyen intő jel lehet, ha valaki egyik kapcsolatból ugrik a másikba, sosem hagy magának időt a két viszony között. Szintén árulkodó, ha valaki nem képes kilépni egy bántalmazó kapcsolatból – és itt nem a fizikai, inkább a lelki, verbális bántalmazásra gondolok. Ha valakit folyamatosan aláznak, szavakkal bántanak, szép lassan el fogja hinni, hogy semmire nem képes önállóan.

Meg kell tanulni magaddal is lenni

Sokan egész egyszerűen nem tudnak magukkal mihez kezdeni. Gyakori eset, hogy valaki már a középiskolában összejött a párjával, együtt voltak hosszú ideig, aztán a húszas évei középen egyszer csak szakítottak, és nem tud magával mit kezdeni. Egyfajta védekező mechanizmusként amilyen gyorsan lehet, kerít egy új partnert. Azonban az esetek többségében ennek nem lesz jó vége, nem adja meg azt a nyugalmat, hiszen nem adott időt magának, hogy meggyászolja az előző kapcsolatot, nem tudott magába szállni, nem képes magára önálló lényként tekinteni, csupán egy egész feleként. Pedig nagyon is szükséges, különösen, ha hosszútávú kapcsolatokról van szó, hogy a két románc között egyedül legyen, magával foglalkozzon, tulajdonképp megismerje önmagát. Így körvonalazódhatnak a saját vágyai, céljai, megfogalmazhatja, mit akar az élettől, vagy épp mit vár a következő kapcsolattól és férfitől.

A következő oldalon arról olvashatsz, hogy teljesedhetsz ki nőként.

hirdetes

hirdetes

Gondolkodsz a fogfehérítésen? 7 ok, amiért érdemes ellátogatnod a fogorvoshoz!

A fogfehérítés egy népszerű és hatékony módja a ragyogó mosoly elérésének, de mielőtt belekezdenénk, érdemes megfontolni a fogorvosi rendelőben...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.