notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Porcelán korona előnyei: letört fogra mi a megoldás?

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Június 13. Csütörtök - Antal, Anett
hirdetes
 | Szerző: NA
címkék: Átalakulás

Ez a letört fogakra a legjobb megoldás megfizethető áron

Porcelán fog

A letört fogak nemcsak esztétikai problémát jelentenek, hanem egészségügyi kockázatot is hordoznak magukban. A fogak elvesztése vagy törése hatással lehet a mindennapi életünkre, beleértve az étkezést, a beszédet és a magabiztosságot. Szerencsére a modern fogászat számos megoldást kínál, amelyek közül a porcelán korona az egyik legkiválóbb és legmegfizethetőbb lehetőség.

Mi az a porcelán korona?

 

A porcelán korona egy fogpótlási megoldás, amely egy letört vagy sérült fogat borít, visszaadva annak eredeti formáját és funkcióját. A korona anyaga porcelán, amely rendkívül hasonló a természetes fogzománchoz mind megjelenésében, mind funkcionalitásában. A porcelán koronák nemcsak esztétikai szempontból előnyösek, hanem rendkívül tartósak is, ami hosszú távú megoldást nyújt a fogak védelmére és helyreállítására.

hirdetes

 

Miért válasszuk a porcelán koronát?

 

1. Esztétika és természetes megjelenés

A porcelán koronák egyik legnagyobb előnye a természetes megjelenésük. A porcelán anyagának áttetsző tulajdonsága lehetővé teszi, hogy a korona színe és fényvisszaverő képessége szinte teljesen megegyezzen a természetes fogakéval. Ez különösen fontos az elülső fogak esetében, ahol az esztétikai megjelenés elsődleges szempont.

 

2. Tartósság és erő

A porcelán koronák rendkívül tartósak és ellenállnak a mindennapi rágási és harapási terheléseknek. A megfelelően készített és behelyezett porcelán korona akár több évtizedig is kitart, megfelelő ápolás mellett. Ez hosszú távú befektetést jelent a száj egészségébe és a személyes komfortérzetbe.

 

3. Biokompatibilitás

A porcelán biokompatibilis anyag, ami azt jelenti, hogy nem okoz allergiás reakciókat és jól tolerálható a szájüreg szövetei számára. Ez különösen fontos azok számára, akik fémallergiával küzdenek, vagy akik egyszerűen csak kerülnék a fémes anyagokat a szájukban.

Amennyiben letört foga van és tartós, esztétikus megoldást keresel, a porcelán korona Győr kiváló fogászatán remek választás lehet. A győri DentExpert klinikán a legmodernebb technológiával és szakértelemmel várnak, hogy megfizethető áron visszakapd mosolyod természetes szépségét és funkcióját.

 

A porcelán korona elkészítésének folyamata

 

A porcelán korona elkészítése több lépésből áll, és általában két-három fogorvosi látogatást igényel.

 

1. Első konzultáció és előkészítés

 

Az első látogatás alkalmával a fogorvos megvizsgálja a letört vagy sérült fogat, és röntgenfelvételeket készít, hogy megbizonyosodjon a fog állapotáról és a gyökér egészségéről. Ha szükséges, először gyökérkezelésre kerül sor. Ezután a fogat előkészítik a koronára: eltávolítják a sérült részeket, és lecsiszolják a fogat, hogy helyet biztosítsanak a koronának.

 

2. Lenyomatvétel és ideiglenes korona

 

Miután a fogat előkészítették, lenyomatot vesznek róla, amely alapján a fogtechnikus elkészíti a pontosan illeszkedő porcelán koronát. E közben a páciens egy ideiglenes koronát kap, amely védi a lecsiszolt fogat és fenntartja az esztétikai megjelenést.

 

3. A végleges korona behelyezése

Amikor a végleges porcelán korona elkészült, a páciens visszatér a fogorvoshoz, aki eltávolítja az ideiglenes koronát és ellenőrzi a végleges korona illeszkedését és színét. Ha minden megfelelő, a koronát speciális fogászati cementtel rögzítik a helyére.

 

A porcelán korona ápolása

 

A porcelán koronák ugyanúgy igényelnek ápolást, mint a természetes fogak. Fontos a rendszeres fogmosás, fogselyem használata és a szájöblítők alkalmazása. Érdemes kerülni a túl kemény ételek rágását, és rendszeresen felkeresni a fogorvost ellenőrzésre.

 

Megfizethető megoldás

 

A porcelán koronák ára változó lehet, de általában megfizethetőbbek, mint más fogpótlási megoldások, mint például az implantátumok. A hosszú távú tartósságuk és természetes megjelenésük miatt kiváló ár-érték arányt képviselnek.


hirdetes

Ez a letört fogakra a legjobb megoldás megfizethető áron

A letört fogak nemcsak esztétikai problémát jelentenek, hanem egészségügyi kockázatot is hordoznak magukban. A fogak elvesztése vagy törése hatással...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.