notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hajfestés otthon, házilag

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Június 19. Szerda - Gyárfás
hirdetes
címkék: Haj, frizura

Otthoni hajfestés - Tippek

Otthoni hajfestés

Még egy fontos dolog tartozik ide, ami alapszabálya a hajfestésnek:

FESTÉK A FESTÉKET NEM VILÁGOSÍTJA!

Tehát amennyiben jelenleg fekete a hajunk, van 2cm lenövésünk, és a boltban a Liptai Claudiás rézvörös tetszett meg, ne vegyünk meg, ugyanis ha felkenjük, a lenövésen kívül semmi más nem lesz rézvörös.  Ezért látjuk az utcákon sétálva rengeteg nő fején ezt a jelenséget. 
hirdetes
 

Térjünk vissza alap kérdésünkhöz:

Miért van az, hogy nem ugyanolyan lesz a hajszínünk az otthoni hajfestés után, mint amilyen a megvásárolt dobozos hajfesték képén volt?
Ahogy a színelméletnél már elmagyaráztam, megvannak az alapszínek, mely minden ember fején más és más színű alapvetően. 
 
  • Nem tudjuk, hogy milyen színű volt a csomagoláson szereplő hölgy haja, mielőtt azt a festéket felkenték neki. Ebből kifolyólag lehet, hogy az általánosan, minden dobozba egyformán belekerülő (hasamra ütök) 6%-os hidrogén az ő hajához tökéletes választás volt, mert sötétebb volt a természetes hajszíne a választottnál, így kérték a 6%-os hidrogén-peroxid segítségét, (aminek a 3%oshoz képest már világosító hatása is van). Ezzel ellentétben viszont lehet, hogy a Te hajad természetes szőke, így elég lenne a 3%-os koncentrációjú színelőhívó, hiszen a megvásárolt festék sötétebb a saját színednél. 
  • Itt jelentkezik is már az első probléma, ami eltérést válthat ki:  a te hajad számára nem megfelelő %-ú emulzió volt a dobozban.
  • Lehet, hogy természetes vörös hajjal születtél, és ez a vörös pigment megszínezi a kiválasztott festéket, adva ezzel neki egy vörös árnyalatot. 
  • Az is befolyásolhatja a hajad leendő színét, hogy milyen előélete volt. Dauerolva, esetleg szőkítve volt? Egy ilyen elméleti rész után azt gondonánk –jogosan, hogy sötétebbre könnyű festeni, hiszen az nincs benne a szabályban, hogy festék a festéket nem sötétít. Ha viszont szőke a hajad, -biztosan tapasztaltad már : a lenőtt részen kívül nem fogta meg egyáltalán, vagy csak nagyon halványan színezte meg a szőkített részeket az új szín. Valamint ha meg is fogta, néhány mosás után úgy néz ki, mintha be se lett volna festve soha.  Fennáll az a veszély is, hogy zöldül,kékül,szürkül a szőke hajunk, miután rákentünk egy jó kis barnát. 

>>> LAPOZZ MÉG! >>>

 

hirdetes

hirdetes

Ez a letört fogakra a legjobb megoldás megfizethető áron

A letört fogak nemcsak esztétikai problémát jelentenek, hanem egészségügyi kockázatot is hordoznak magukban. A fogak elvesztése vagy törése hatással...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.