notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Vendég etikett az esküvőn – Ezekre figyelj!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Július 24. Szerda - Kinga, Kincső
hirdetes
címkék: Érdekességek, Esküvő

Hogyan NE viselkedj egy esküvőn - Az esküvői etikett alapszabályai

Esküvői etikett – Így illik viselkedni vendégként egy esküvőn

A házasulandó szerelmeseknek rengeteg szabályt kell betartania, ám ritkán esik szó arról, hogy hogyan is illik viselkednie a vendégnek a szertartás alatt. Lássunk néhány illemszabályt az etikett kézikönyvéből.

1. Ne késs!

 

Talán a legértelemszerűbb, hogy nem szabad késni egy esküvőről. Ha a meghívón az áll, hogy a ceremónia 5 órakor kezdődik, érkezz legalább negyed órával előtte oda, és foglald el időben a helyedet. Kevés kellemetlenebb dolog van, mint késve megérkezni a szertartásra.

 

2. Ne fotózz!

 

Nem véletlenül költ az ifjú pár annyi pénzt a fotósra, hagyd, hogy tegye is a munkáját, anélkül, hogy előtte vagy mellette lábatlankodnál. Gondolj bele, mi lenne, ha minden vendég ezt tenné. Ha szeretnél fotókat az esküvőről, majd az esküvő végén kérj néhány online formátumú képet az ifjú pártól.

hirdetes

 

3. Találd meg a legjobb időpontot az ajándék átadásra

 

Mindenképpen érdemes az ajándék átadásának időpontját leegyeztetni az ifjú párral, ugyanis ha az esküvőn minden vendég különböző időpontokban szeretné átadni az ajándékát, a párnak ezzel fog elmenni nem kevés ideje. Keresniük kell alkalmas helyet a pakolásra, megy az idő, nem tudnak foglalkozni így se egymással, se a vendégekkel. Főleg, ha még ráadásul nagyméretű is az ajándék, add oda inkább az esküvő előtt, hisz azt a párnak haza is kell valahogy szállítania.

 

4. Mit illik, ha nem tudsz elmenni az esküvőre?

 

Szintén egy nagyon fontos dolog. Nem tudsz elmenni az esküvőre? Jelezd! De minél hamarabb! A párnak már jóval az esküvő előtt tisztáznia kell a létszámot, hogy hány vendégre számíthatnak, illetve, hogy a vendégek hány plusz főt hoznak. Úgy kell megrendelni az ételeket, italokat, úgy kell az asztalokat is tervezniük, le kell ültetni valahová mindenkit, ehhez pedig szintén nagyobb tervezés kell, hogy mindenki jó helyen tudjon ülni. Viszont, ha mégsem tudsz jönni az esküvőre, úgy egy üdvözlőlapot vagy a párnak szánt ajándékot mindenképpen illendő adni.

 

De még mindig van pár alapszabály, a következő oldalon folytatom!

hirdetes

hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.