notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az aszcendens (ascendens) jelentése, fogalma és kiszámítása

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2023. December 5. Kedd - Vilma
hirdetes
címkék: Szerelem

„Kinn a bárány, benn a farkas” vagy „Benn a bárány, kinn a farkas”? - az aszcendens

Aszcendens fogalma

A szerepszemélyiség akkor válik merev maszkká, ha kívülről ránk kényszerített, nem igazán tudunk azonosulni vele. Ha a külvilág elvárásai és saját legbelső vágyaink találkoznak, akkor könnyedén megtörténik a szereppel való azonosulás. Ilyen például, ha valakinek valódi hivatástudata van és a hivatásának megfelelő szereppel természetes módon azonosul. Természetesen ez a szerep nem csak a munkára vonatkozhat – Rák Ascenden esetén például lehet az anyaság is a hivatás, de egy Rák Ascendensű ember bármilyen munkát végezve képes anyai módon – másokról gondoskodva, másokat védve, segítve - működni.
hirdetes
 
Ezért beszélhetünk „báránybőrbe bújt farkasokról”, amikor a külső megnyilvánulások jóval szelídebbek, lágyabbak, mint a belső tartalmak (például Mérleg Ascendens - Kos Nap) - és „farkasbőrbe bújt bárányokról”, amikor az erőteljes, markáns, sőt olykor kemény viselkedés szolidabb belsőt takar. (Például Kos Ascendens – Mérleg Nap) Itt egyszerűen eltérő működési módokról van szó: egyik működési mód sem jobb vagy rosszabb, mint a másik.
 
„Bárány típusú jegyek”: Bika, Rák, Szűz, Mérleg, Nyilas, Halak
„Farkas típusú jegyek”: Kos, Oroszlán, Skorpió, Vízöntő, Bak
 
Az Ikrek, kettősségének és semleges uralkodó bolygójának – a Merkúrnak - megfelelően egyik kategóriába sem sorolható egyértelműen.
 
Sajnos az interneten keringő, úgynevezett Ascendens számító alkalmazások általában tévesen számítják ki az Ascendenst, ennek pontos megállapítása – a születés óra-perc adatának korrekciója után – képzett asztrológus feladata.
 
Schrammel Ivett
Pszichológus, asztrológus
 
Kérdésed van? Tedd fel itt: online tanácsadás
 
 

 


hirdetes

5 érv, amivel meggyőzünk, hogy sokkal jobb egy téli esküvő, mint egy nyári

Hazánkban a téli esküvő nem valami szokványos dolog, de igazán rá lehetne szokni, vagy legalább is kipróbálni, és megszeretni. Mutatunk is 5 nagyon...

Miért elmaradhatatlan kelléke a stílusos férfilétnek a trendi táska?

Volt idő, amikor furcsán néztek azokra a férfiakra, akik táskát ragadtak – és nem hasitasit, vagy éppen autós táskát. De ezek az idők már...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.