notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Rákkeltő összetevők a kozmetikumokban: Flatátok, Parabének, Formaldehid-felszabadító tartósítószerek, Dibutil-ftalát (DBP), Toluol, Ásványi olaj és Butil-hidroxi-anizol

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Április 20. Szombat - Konrád, Tivadar
hirdetes
 | Szerző: Király Réka
címkék: Szépségápolás

7 rákkeltő összetevő a kozmetikumokban

Ezeket az összetevőket kerüld a kozmetikumokban - rákkeltő hatásúak lehetnek!

7. Butil-hidroxi-anizol

 
A butil-hidroxi-anizol és a butil-hidroxi-toluol is a veszélyes adalékanyagok közé tartoznak. Ezek olyan antioxidánsok, melyeket az olyan háztartásbeli ételek, mint a zsírok és olajok megőrzésére használnak. Megtalálhatóak gabonában, rágógumiban, burgonya chipsben és növényi olajokban, Sajnos fenn áll a veszélye, hogy rákot okoznak. Kozmetikumokban a korrektorban, szempillaspirálban, arcpirosítóban, szemceruzában és szájfényben is megtalálható.
hirdetes
A BHA és BHT felépítése az étel tartósítására végzett folyamat során megváltozhat, és olyan anyaggá válhat, mely hatással lehet a szervezetre. A BHA és BHT nem stabil, sem pedig inaktív, így a szervezet nem tudja egyszerűen csak eltávolítani.
 

Forrás: Wikipédia, Prevention


hirdetes




IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.