notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nyerj te is betekintést a Világ Legszebb Kávéházába!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Június 13. Csütörtök - Antal, Anett
hirdetes
 | Szerző: Divat és Stílus
címkék: Érdekességek

Virtuális körút a Világ Legszebb Kávéházában – ezt neked is látnod kell!

Most Te is betekintést nyerhetsz a Világ Legszebb Kávéházába!

Szeretnél betekintést nyerni a világ legszebbnek nyilvánított Kávéházába? Ezt most megteheted, hisz segítségünkkel bebarangolhatod a New York Kávéházat, a múlttól egészen napjainkig, ami után Te sem fogod idegennek érezni ezt a szemkápráztató épületet!

„Kávéház nélkül nincs irodalom!” – Hangzottak el Márai Sándor szavai, mely kifejező lehet, ha a Világ Legszebb Kávéházára, a New York Kávéházra gondolunk. Ez a különleges épület Hauszmann Alajos, Korb Flóris és Giegl Alajon terveinek köszönhető, mely máig megadja azt a hangulatot, amit ők akkor megterveztek. Erre máig nagy figyelmet fordítanak, így érdemes betérni, ha a múltba szeretnénk egy kis betekintést nyerni. Az épület kapuit 1894. október 23-án nyitotta meg Steuer Sándor. Az épület legszebb része a földszinten lévő Kávéház, melynek kialakítása az olasz reneszánszra épült, csupa márvány, bronz, selyem és bársony, bárhová is tekintünk. Az összhatását sokszor hasonlították II. Lajos bajor király palotájához. A mennyezetet csodálatos freskók díszítették, a bejárathoz lépve a szökőkút kápráztat el bennünket, majd beljebb lépve a termekben lévő velencei csillárok nyűgöznek le minket.

hirdetes

 

A New York kávéház fölött, az épület első emeletén volt az írók és újságírók Otthon Köre. A Pesti Napló asztalánál ült Bródy Sándor, Nagy Endre és Kemény Simon. A karzaton foglaltak helyet a későbbi nyugatosok, Osvát Ernő, Heltai Jenő, Herczeg Ferenc, Ignotus és Ady Endre vezetésével, de 1908-tól pár évig itt is szerkesztették a folyóiratot.

 

 

Molnár Ferenc, Krúdy Gyula, Móricz Zsigmond, Kosztolányi Dezső és Karinthy Frigyes a New York kávéházban írták meg első zsengéiket, ekkor lett a Kávéház igazán az irodalom akkori fellegvára.

 

Érdemes betérni egy kávé, egy tea, vagy egy komplett reggeli kedvéért. Ha egy átlagos napból is ünnepet szeretnénk varázsolni, egy itt elfogyasztott reggeli minden igényt kielégít, különleges és szemet kápráztató környezetben körülölelve.

 

Ha kíváncsi vagy fővárosunk büszkeségének, a New York Kávéháznak panorámájára, kattints a következő oldalra!

hirdetes

hirdetes

Ez a letört fogakra a legjobb megoldás megfizethető áron

A letört fogak nemcsak esztétikai problémát jelentenek, hanem egészségügyi kockázatot is hordoznak magukban. A fogak elvesztése vagy törése hatással...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.