notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ne ragaszkodj tárgyaidhoz, értékeidhez! A szabadság mást jelent!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Május 26. - Fülöp
hirdetes
 | Szerző: Tomkó Bori
címkék: Trendek

Mit jelent pontosan szabad nőnek lenni? Ne légy a tárgyaid, cuccaid rabja!

A szabadság titka  - a tárgyi értékekhez való ragaszkodás megszüntetése

Gondolkoztál már azon, hogy mit is jelent pontosan szabadnak lenni? Tomkó Bori, az EFEB Felnőttoktatási Központ tanára fejti ki gondolatait a tárgyakhoz való ragaszkodásról és a világ eltorzult értékrendjéről… Gondolkodj el rajta picit, szerintem mindenki számára hasznos tanulságokat tartogat!

Vagány vagyok állítólag. Én ezt kevésbé figyelem, viszont annál többször visszajelzik. Például fel merek venni egy színes harisnyát -télen is- , mert feldobja a hangulatom. Vagy simán megjelenek a 20 éves autómmal bárhol, legyen az randi, munkatalálkozó vagy családi/baráti esemény. Mert állítólag az jellemző, hogy inkább szégyellik, takargatják, ha valami nem olyan „menő”. Viszont nekem meg pont az a véleményem, hogy akinek 6-os almás telefonja vagy cuki kis csajos, vadiúj autója van a fiatalok többsége körében, az sok esetben valójában nem is az övék, hanem a banké… Így számomra máris értelmét vesztik ezek a státusz-szimbólumok. Azok a holmik, amivel én megjelenek, azok legalább az enyémek, még ha valaki cikinek is tartja őket. Előfordult korábban, hogy amikor randipartnerem meglátta az autómat, többet nem hívott fel…Erre csak azt mondhattam, hogy ez őt minősítette. Mert megtehette volna a jólszituált férfiú (már ha igaz volt :) ) azt is –hogyha annyira tetszem neki az autót leszámítva-, hogy meglep egy új járgánnyal. De nyilván ennyire azért nem jöttem be neki. Hála Istennek!

hirdetes

 

Természetesen az egyéb értékek számomra sokkal fontosabbak. Hidegrázást kapok attól, ha valaki kiteszi az asztalra a slusszkulcsát, nyomatékosítva ezzel a társadalomban - szerinte - betöltött pozícióját. És ismét csak azt a kérdést tudom feltenni: Mit mentenél ki az égő házadból??? A minap erről beszéltem valakivel, mire ő közölte, hogy ez egyszer tényleg előfordult vele. Semmije nem maradt, egy pár zoknija sem. Még az autójába sem tudott beülni, mert a kulcsa is bennégett. Akkor ő is átértékelte a dolgait. A fölösleges ragaszkodást a tárgyakhoz. Lehet bármid, de ha egyszer csak eltűnnek a tárgyak, marad-e valami tartalom benned?

 

Aki súlytalan belül, azt minden ösztönszélroham elsodorhatja. –mondja Szepes Mária.

hirdetes

hirdetes

Gondolkodsz a fogfehérítésen? 7 ok, amiért érdemes ellátogatnod a fogorvoshoz!

A fogfehérítés egy népszerű és hatékony módja a ragyogó mosoly elérésének, de mielőtt belekezdenénk, érdemes megfontolni a fogorvosi rendelőben...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.