notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A farmer a világ egyik legmérgezőbb dolga, tudd meg, miért!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Április 20. Szombat - Konrád, Tivadar
hirdetes
 | Szerző: Twiggi Anette
címkék: Divat

Mérgező farmerek

Miért mérgező a farmer? Tudd meg te is!

A farmer más néven „jeans”. „cowboy-nadrág” a mai divatirányzatok egyik fő alapdarabja. A nagy divatházak is folyton visszatérnek hozzá, átszabva, átalakítva, flitterezve, szaggatva, színezve mindenféle formában. Jelen van a kifutókon, az utcán, a kis boltban, a tv-ben. Imádjuk, könnyű, kellemes utcai viselet. Azonban mindez mögött rengeteg veszélyt rejt magában, mélyen a szövetekbe rejtve.

                      

Farmer a történelemben

 

A 19. században a munkások viselték strapabíró hatása miatt, azonban a 20. században nagy változásokon ment keresztül.

Az 1950-es években az amerikai tinédzserek kedvenc eszköze volt, a szabályok elleni lázadásukat akarták kifejezni a nadrág viselésével, ami sikerült is. Kiváltva ezzel az idősebb generáció ellenszenvét. Ebben az évtizedben színházba, étterembe be se engedték a farmernadrágot viselő személyeket. Hordták tiltakozásul a fajüldözés ellen, volt a szegények és gazdagok közti ellentét jelképe; végül a fiatalok körében hódító új zenei irányzat: a rock szimbólumává vált.

hirdetes

Marlon Brando és Elvis Presley is szívesen hordta a denimet, ebben pedig rengeteg rajongójuk követte példájukat. Az 1960-as években, Európában is nagyon népszerű árucikk lett. A hippik farmernadrágjaikat saját készítésű virágmintákkal, békejelekkel, flitterekkel díszítették. A 70es évtized végére pedig elfogadottá vált teljesen a társadalom számára, mint szabadidő-öltözet. Az 1980–90-es években a neves divattervezők, mint Calvin Klein, Giorgio Armani, már sajátjukként adták kollekcióikhoz a farmert mindenféle módon, kabát, szoknya, short és ing formájában.

 

Napjainkban, pedig mindenhol jelen van. Talán ez a probléma.

 

A farmerek készítése során számos probléma merül fel, a környezeti problémák, a munkások megbetegedései és a nem megfelelő védőfelszerelés, a tiltott vegyszerek alkalmazása, és nem utolsó sorban öntudatlanul, de mérgezzük magunkat.

hirdetes

hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.