notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nézd meg, hogy milyen egy királyi esküvő a fotós szemével!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Július 12. Péntek - Izabella
hirdetes
 | Szerző: LK
címkék: Érdekességek

Ilyen egy uralkodói esküvő a brit királyi család hivatalos fényképésze szemével

Nézd meg, hogy milyen egy királyi esküvő a fotós szemével!

Chris Jackson a Getty Images fényképésze, aki már 13 éve fotózza a brit királyi családot. Eddigi munkája során lencsevégre kapta már többek között Henrik herceget Afrikában, György herceget első iskolai napján, Sarolta hercegnőt a keresztelőjén, és persze ő kattogtatott Vilmos és Katalin 2011-es esküvőjén is.
 

Az esküvői fotózás egy fontos momentuma a házasság előtti időszaknak, hiszen ilyenkor olyan különleges képek készülnek a párról, amik valószínűleg életük végéig elkísérik őket. Az esküvői fotózás helyszínének megválasztása éppen ezért körültekintő feladat, hiszen sok esetben akár ez is befolyásolhatja a fotók minőségét. Amennyiben te is különleges, egyedi fotókat szerentél, érdemes megismerned a Zsidai csoport esküvői fotózás helyszíneit, hiszen a segítségükkel a Budai Várban, gyönyörű, különleges környezetben kerülhet sor a fotózásra. Az exkluzív helyszín garantálja, hogy a képek igazán egyediek lesznek! Tekintsd meg helyszíneiket ide kattintva

hirdetes

 

Vilmos és Katalin esküvőjén a „friss házasok” fotó elkészítése volt a feladatom

„Cambridge hercegének és hercegnéjének 2011-es esküvője komoly csapatmunkát követelt meg a Gettytől. Nagyjából 30 fényképész volt jelen, akik az összes lehetséges szögből figyelték az eseményt. Mivel egy ilyen nagy napon nehéz folyamatosan mozgásban lenni, így mindenkire más feladat jutott.

 

Az én munkám az volt, hogy lekapjam őket amint kilépnek a westminsteri apátság lépcsőire friss házasokként. A Krími Háborús emlékműn álltam, 30 lábra (9 méter) az apátságtól, hogy lencsevégre kapjam az érkezőket és a távozókat is, de természetesen a legfontosabb kép az egészalakos fotó volt a hercegről és hercegnéről mint férj és feleség.”

 

 

Az előkészületek kulcsfontosságúak

„Az esküvő előtt több embert is kikérdeztünk arról, hogy hogyan érdemes elkészíteni a képeket. Többször is bejártam a területet az esemény előtti időszakban, hogy biztos a megfelelő objektívek legyenek nálam, és hogy lássam, hogy milyen messze leszek az apátságtól ott, ahová kijelölték a helyemet.

 

Volt egy csapat szerkesztőnk és technikusunk akik kábeleket futtattak át az út alatt köztem és az út másik oldalán lévő konferenciaközpontban állomásozó szerkesztőcsapat között.

 

Az ilyen napokon a térerő nem mindig működik úgy, ahogy az ember szeretné, mert rengeteg ember van jelen, ezért a megbízhatóság érdekében kábelen keresztül juttattuk el a képeket a kamerából az út alatt a szerkesztőknek.

 

Miután elkészítettem őket, a képek átfutottak a fényképező hátuljába, utána pedig a szerkesztőkhöz, akik gyorsan megphotoshoppolták őket, és perceken belül az egész világhoz eljutottak. Hatalmas megkönnyebbülés volt ránézni a kamera hátuljára és látni, hogy nem szúrtam el!

 

Meg kellett jegyeznem a megfelelő expozíciós értékeket, hogy biztosan rögzíteni tudjam a hercegné csipkés ruhájának mintáit, amikor kilépett a napfénybe a benti esküvő fényviszonyai után.”

hirdetes

hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.