notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk, hogy miért nem érdeme eltitkolnod a kapcsolatodat!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Július 24. Szerda - Kinga, Kincső
hirdetes
 | Szerző: LK
címkék: Érdekességek

Miért nem érdemes eltitkolni kapcsolatodat

Bemutatjuk, hogy miért nem érdeme eltitkolnod a kapcsolatodat!

Nincs igazán jó ok egy kapcsolat eltitkolására. A szerelem akkor a legerősebb, amikor két ember családjaik, barátaik társaságában és más helyzetekben is együtt lehetnek. Persze az ilyen helyzetek mindig kérdezősködéssel kezdődnek, amit aztán némi könnyed viccelődés követ, majd a hír terjedése a szélesebb körökbe. Az egészben a legjobb azonban az elfogadottság érzése.

Még a tiltott szerelmeknek is előnyökre válhat a kitálalás – ha emiatt lesz vége a kapcsolatnak, akkor elképzelhető, hogy ennek így is kellett történnie. Lássuk tehát, hogy miért nem éri meg eltitkolni két ember kapcsolatát a hozzájuk közel állók elől.

 

1. A titkolózás megfoszt a szabadságtól

A titkos kapcsolatokban mindkét félnek vigyázniuk kell, hogy ne lássák meg őket együtt, folyamatosan az órájukat kell nézegetniük, és fedősztorikat kell kitalálniuk az együtt töltött idők magyarázatára. Ilyen helyzetekben nem részesülnek egymás 100%-os figyelméből. Óvatosaknak kell lenniük egy-egy telefonhívás során és az emailekre való válaszadáskor is.

hirdetes

 

Ez a folyamatos titkolózás gyakran több energiát igényel, mint egy egészséges, boldog kapcsolat fenntartása. Egyesek azért titkolják párjukat, mert szeretnének megbizonyosodni a kapcsolatuk erősségéről, mielőtt nyilvánosságra hoznák azt, pedig ez pont, hogy megnehezíti a kapcsolat megerősítését.

 

A titkolózás továbbá lehetetlenné teszi a spontán pillanatok megosztását – nem hívhatod fel kedvesedet bármikor, hogy elmondd neki, mennyire szereted, és nem írhatsz neki ilyen üzenetet sem, hacsak nem tudod biztosan, hogy csak ő látja majd. A meglepetések is nehezebbé válnak, hiszen nem bukkanhatsz fel csak úgy kedvesed ajtaja előtt egy gyors látogatásra.

 

2. A kutatások szerint a titkolózás az elkötelezettség hiányára utalhat

Egy olyan ember, akinek titkos kapcsolata van egy másikkal, annak további titkos kapcsolatai lehetnek. Ha az egyik fél rákényszerül titkos kapcsolata felfedésére, a másik bármikor megtagadhatja azt, hiszen eddig senki nem tudott róluk. Ez rendkívül kellemetlen helyzeteket idézhet elő.

 

Egy párnak sokkal fényesebb közös kilátásai lehetnek, ha barátaik és családtagjaik tudnak kapcsolatukról. Mindkét félben megerősíti az önbizalmat, ha megismerhetik kedvesük szeretteit. Egy 2009-es kutatás szerint pedig kapcsolat van az elkötelezettség hiánya és a titkolózás között – a kutatók rávilágítottak, hogy a titkos kapcsolatban élők közül kevesebben tekintettek magukra és partnerükre párként, és ennek köszönhetően privát együttléteik is kevésbé bontakozhattak ki.

hirdetes

hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.