notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A hiphop története

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2022. November 28. Hétfő - Stefánia
hirdetes
 | Szerző: Lukács Kornélia
címkék: Érdekességek

Egy csipetnyi Amerika a fővárosban

Magyarországon egyre több helyen találkozhatunk a hiphop jegyeivel. Főleg a fiatalok körében népszerű ez a stílus, hiszen a lázadó tinédzserek könnyedén azonosulnak a lazaság fogalmával. Ismerd meg te is a történetét! 

A hiphop egy szubkultúra, ami rengeteg dolgot foglal magába. Nem csupán egy zenei stílusról beszélünk, ez az irányzat megjelenik a művészet bármely ágában, a táncban, a festészetben a graffitik által, emellett az öltözködésben, de még a sportban is visszaköszön. A hiphop az Egyesült Államokban található Bronxból indult. Bárhol találkozol ezzel az irányzattal, mindenhol a lazaságot adja át, néha keményebb hangvétellel. A hiphop zene „Old school” kora 1970-1985 között hódított, ami után az úgynevezett aranykor következett 1995-ig. Ez a korszak a Keleti part és Nyugati part zenéit is összefoglalta.  A 70-es évek végén alakult ki a rap, mint zenei stílus, ami a New York-i lemezlovasok és a fekete közösség által jött létre. Egy monoton ritmus adja az alapot a rappernek, aki rímekbe foglalva ontja magából az érzéseit, gördülékenyen, figyelve a ritmusra, a sebességre.

hirdetes

 

A hiphop Magyarországon 

 

Magyarországon az elsők között Fenyő Miklós és Geszti Péter voltak a hiphop művelői. Mára már nem csak a lázadó fiatalok körében kedvelt műfaj. Számos tánciskolában ismerkedhetnek meg a mozogni vágyók a hiphop alapjaival.

 

 


hirdetes

Mesébe illő esküvői képek- Amikről sugárzik a szerelem

Szerelmes sokszor lehet az ember, de az igazi szerelem csak egyszer jön el az ember életében! A szerelem az egyik legintenzívebb érzés a világon. Nem...

Az idei ősz legszebb sminkjei- Ragyogj te is az ősz pompás árnyalataiban

Különleges őszünk van! Gyönyörűbbnél gyönyörűbb lombárnyalatokkal varázsol el minket a természet és egyben inspirációt ad a különleges smink...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.