notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Vogue - divat és életstílus magazin

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Április 21. - Konrád
hirdetes

Vogue

hirdetes

A Vogue nagyon híres a magas szintű divat- és társadalmi képek bemutatásáról, ezek mellett foglalkozik művészettel, kultúrával, politikával, valamint saját gondolatokkal kapcsolatos cikket is megjelentet. Mindezek mellett sokat segített a modellek hírességgé válásának gondozásában. A Vogue-ot, és persze az egész divat- és szépségipart, amiről ír, rengeteg kritika éri amiatt, hogy hirdeti az egészség rontását az alacsony testsúly támogatása miatt, a társadalmi kapcsolatok minőségét és céljait. Mind ezt egy nemesebb cél érdekében teszik.

 

A Vogue-ot széles körben adják ki napjainkban, huszonegy országban, ezek: Ausztrália, Belgium, Brazília, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Görögország, India, Olaszország, Japán, Korea, Mexikó, Lengyelország, Portugália, Oroszország, Spanyolország, Svájc, Thaiföld, Törökország, az Egyesült Királyság és az USA.

 

A Vogue-ot, amely kezdetben még hetilap volt 1892-ben alapította Arthur Baldwin Turnure. Miután 1909-ben meghalt, a Condé Nast karolta fel és elkezdte lassan növelni a kiadást. Az első nagy változás az volt, hogy a Nast a Vogue megjelenését hetiről kéthetire változtatta, majd az 1910-es években a tengerentúlon is publikáltak. Elsőként Nagy-Britanniában adták ki Amerikán kívül, és mivel jól ment, a következő Spanyolország volt, ahol viszont nagyot bukott a magazin. Végül, a Nast Franciaországba vitte a Vogue-ot, ahol hihetetlenül sikeres lett. A Nast irányítása alatt drámaian megnövekedett a bevétel és a példányszám egyaránt. A Nagy Világválság és a Második világháború alatt viszont a Vogue előfizetőinek száma hullámzó tendenciát mutatott.

 

Az 1960-as években, Diana Vreeland személyisége és főszerkesztősége alatt, a magazin a szexuális forradalom fiataljainak próbált megfelelni, e miatt nagyobb hangsúlyt fektettek az aktuális korabeli divatra, valamint az írók és szerkesztők nyíltabban tárgyalták szexuális témákat. A Vogue sikeresen folytatta a szupermodellek neveinek megismertetését mindenkivel. Nagy hírnévre tett szert Suzy Parker, Twiggy, Penelope Tree és még sok más modell.

 

1973-ban a Vogue havilap lett. Grace Mirabella főszerkesztő vezetése alatt a magazin alárendelte magát a célközönség életstílusbeli változásainak, melyek radikális szerkesztői és tartalombeli változásokat jelentettek.

 

Jelenleg az amerikai Vogue főszerkesztője Anna Wintour, kinek a jellegzetes hajformája és bent hordott napszemüvege már védjeggyé vált. Mióta 1988-ban átvette az irányítást, Wintour azért dolgozott, hogy megvédje a magazin magas státuszát és hírnevét a többi divatmagazin között. Ahhoz, hogy ezt sikeresen megtehesse, a magazint a divat újabb, könnyebben hozzáférhető és könnyebben értelmezhető megközelítésére késztette, az olvasótábor növelése érdekében. Ez lehetővé tette Wintour számára, hogy fenntartsa a magas példányszámot, ami mellett új trendeket fedezett fel, melyek sokkal tágabb körben váltak megfizethetővé.

Forrás

hirdetes

címkék: Érdekességek,IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.