notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mire ügyelj az üzleti megjelenéseknél, konferenciákon?

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Április 14. - Tibor
hirdetes
 | Szerző: divatesstilus.hu
címkék:

Üzleti etikett napjainkban - Tudj meg többet, hogyan is viselkedj a céges eseményen!

Üzleti etikett, konferencia

A céges rendezvények, konferenciák gyakran kiemelten fontos részei lehetnek szakmai életednek, sikereidnek. Az etikett ismerete és betartása itt kiemelten fontos lehet – hiszen egy-egy illetlen mozdulattal is nagyon kellemetlen helyzetbe kerülhetsz. Íme néhány tipp, hogyan illik viselkedni az ilyen nagyszabású rendezvényeken!

 

Hogyan viselkedjünk, ha konferencia ebédre megyünk? Gondolkoztál rajta, hogy mi történik ilyenkor? Ki, mit figyel a másikon? Mi az elvárás, minek kell megfelelni? Mindenki szeretne magasabb pozíciót elnyerni, igaz? A konferencia egy lehetőség, ahol megmutathatod magad. Karrieredet előre lendítheti! A rendkívüli első benyomás érdekében elsődleges a kommunikáció, tájékozottság, viselkedés és öltözködés kultúra. Hogyan kezeljük a kellemetlen helyzeteket. Tegeződjünk, magázódjunk?  Testbeszéd? Íme egy összefoglaló, hogy biztosan ne kerülj kellemetlen helyzetbe!

hirdetes

 

Megjelenés az üzleti konferencián – öltözet

Az öltözet szintén nagyon sarkalatos pont, és mély benyomást tehet. Ez természetesen, a többi illemszabállyal ellentétben változó lehet attól függően, hogy mennyire „komoly” a konferencia, üzleti megbeszélés amelyre igyekszünk. Ezt leghatékonyabban a tematikáról és a konferencia helyszínéről lehet megállapítani.

 

(Kép forrása: Boscolo Event Palace)

 

Az olyan kiemelten elegáns, exkluzív konferenciahelyszíneken mint például a budapesti Boscolo Conference Centre az illem megkívánja a business stílust – a lazaság teljes mellőzésével. Ilyen helyekre a lányoknak még nyáron is kötelező a harisnyanadrág viselése, a férfiak számára pedig az öltöny zakó. A ruházaton akkor lehet egy kicsit enyhíteni – például a zakót vagy blézert levetni, ha a fölérendelt fél ezt már megtette.

A kicsit lazább hely egyértelműen az öltözködésből is enged valamennyit – de nem célszerű nagyon ellazulni – az alapszabály szerint inkább legyél túlöltözve, mintsem hogy kilógj a sorból amiért nem vagy elég elegáns!

 

 

A köszönés – minden az első benyomáson múlik!

 

Az illemszabály szerint mindig az alárendelt fél köszön előre, ezt felülírhatja, ha például hölggyel vagy egy idősebb kollegával, vezetővel van dolgunk. A tisztelettudás mindig erény.

 

A kézfogás – egy mozdulat, mégis meghatározhatja üzleti kapcsolataid!

A kézfogásnál a köszönés ellentéte lép érvénybe: a fölérendelt fél nyújtja először a kezét.

Egy kis kiegészítés: Lefelé fordított tenyérrel nem nyújtunk kezet. Érdekes tény, hogy ezt a „módszert” sokszor tanítják is, bár nem tartom helyes üzletpolitikának a manipulatív technikák alkalmazását. Ugyanis partnerünkben ezzel a kézfogás típussal igyekszünk kellemetlen érzést kelteni, megmutatni és hirdetni dominanciánkat.

 

Üzleti etikett, hogyan bánjunk az ellenkező nemmel?

Hölgyek esetében az üzleti életben is érdemes törekedni az előzékenységre, és bár Magyarországon az üzleti etikett ebből a szempontból semleges, mégis érdemes szem előtt tartani az udvariasságot. Egy tisztelettudó, gáláns úriemberrel bárki szívesebben kommunikál, teljesen mindegy milyen területen vagy épp élethelyzetben találkozunk. Örömmel vesszük a kabátunk felsegítését vagy épp az ajtó kinyitását. Sokszor ilyen apróságokon is múlhat partnerünk nyitottságának elnyerése.

 


hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.