notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Sok minden befolyásolja, hogy kinek milyen smink áll jól, a szemek elhelyezkedése, és formája az egyik.

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2019. Szeptember 16. Hétfő - Edit
hirdetes
címkék:

Így sminkelj a szemformádnak megfelelően!

hirdetes
Sminkelj a szemformádnak megfelelően!

Sok minden befolyásolja, hogy kinek milyen smink áll jól, a szemek elhelyezkedése, és formája az egyik. Sminkszerek segítségével korrigálhatóak a túl közel, vagy túl távol ülő szemek, sőt kerek szemből is csinálhatunk vadító macskaszemet!

Közel ülő szemek sminkelése

Közel ülő szemHa közel ülő szemet szeretnénk nagyítani, vagy olyan hatást szeretnénk elérni, mintha a szemünk távolabb lenne, egymástól kicsit játszanunk kell a színekkel! A belső szemzugnál mindig világos árnyalatot használjunk, a sötét színnel pedig a szem külső részét árnyaljuk. Fontos az átmenet a két szín között, ezért a világosabb árnyalattól a sötét felé haladva halványítsuk a sminket, ezzel kerülve a túlzottan éles vonalakat. Árnyaláskor egymás mellé applikátorral visszük fel a szemhéjpúdert. Az applikátorral azonban nem satírozunk, hanem pontozva hordjuk fel az anyagot! A megfelelő mennyiségek felhordása után puha ecsettel mossuk össze a különböző árnyalatú szemhéjpúdereket. A tökéletes átmenetet így lehet kialakítani.  

hirdetes

 
Távol ülő szemek sminkelése

Távol ülő szemA távol ülő szemeknél nyílván az a cél, hogy úgy tűnjön, mintha közelebb ülnének egymáshoz, így a színátmenet a közel ülő szemekhez képest felcserélődik, vagyis a külső sarkukba világosabb árnyalat kerül, míg a szemzugnál sötétebb színeket használunk. Ügyeljünk arra, hogy a sötét színek használatakor csak a szemhéj belső harmadát árnyaljuk, s a világosabb festéket a szemhéj közepétől kifele haladva hordjuk fel. A belső szemzugnál csak pár árnyalattal sötétebb tónust alkalmazzunk, különben bandzsává válhatunk. Segíthet, ha meghúzzuk a szemkontúrt, hiszen e módszerrel is csalhatunk egy kicsit a belső szemzugnál sötét színe miatt. Ez a közel ülő szemekre is igaz a külső szemzugra vonatkoztatva.


Kerek szemek sminkelése

Kerek szemeknél szemceruza segítségével is hosszabbíthatunk a tekinteten egy egyszerű „macskaszem” kontúr rajzolásával. A szem külső szemzugát egy sötétebb tónussal, hosszanti mozdulatokkal árnyaljuk is.


Mélyen ülő szemek sminkelése

Mélyen ülő szemeknél ne használjunk sötét színeket. A világosabb, gyöngyház árnyalatokat részesítsük előnyben a tejes szemhéjon, mert ezek optikailag nagyítják a szemet.


Mandula formájú szemek sminkelése

Mandula formájú szemek árnyalását az alsó és felső szemhéj külső peremén kezdjük. A mandulaszemeknek mind a nyújtott, mind a kerekebb alakzatok egyaránt jól állnak. A natúrsmink is a mandulaszemnek áll a legjobban, mert önmagában is esztétikus látvány.
 

hirdetes

hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.