notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk a legjobb romantikus vígjátékokat!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Június 16. - Jusztin
hirdetes
 | Szerző: LK
címkék:

10 romantikus vígjáték, amit mindenkinek látnia kell

Bemutatjuk a legjobb romantikus vígjátékokat!

Mindenek előtt megjegyeznénk, hogy szerintünk nem létezik „legjobb” romantikus vígjáték. Miért is? Mert minden vígjáték jó, ami megnevetteti az embert, és minden romantikus film sikeres, ha a szív hevesebben ver tőle.

Persze ez nem jelenti azt, hogy az embernek nem lehet kedvence. Fontos hozzátenni azt is, hogy egy olyan film, ami 30 éve bajnoknak számított, talán ma már nem állja meg olyan jól a helyét, mint fénykorában. Az ízlések korral is változnak, ezt mindenki megtapasztalja előbb vagy utóbb.

 

Röviden tehát: nem fogjuk azt mondani, hogy ezek a legjobb romantikus vígjátékok, de kétségtelen, hogy a legnépszerűbbek és legsikeresebbek közé tartoznak, ezért érdemes legalább egyszer megnézni őket!

hirdetes

 

A szépség és a szörnyeteg (1991)

A történet, ami tényleg egyidős magával az idővel. Hogy miért? Mert a nőket rabul ejtő magányos, nagyhatalmú férfiak már a görög mitológiában is megjelentek. A Disney csak erre épített rá, méghozzá nagy sikerrel. A stúdió új életet lehelt ebbe a klasszikus történetbe, méghozzá úgy, hogy a gyerekek számára is elérhetővé tette azt (mindeközben persze megtartva némi veszélyt is az elbeszélésben).

 

A klasszikus történetek meganimálása az Oroszlánkirályban és az Aladdinban is nagy sikert aratott, de egyik sem volt képes olyan „valósághűen” és emlékezetesen ábrázolni a romantikát, mint az A szépség és a szörnyetegben.

 

Elveszett jelentés (2003)

Scarlett Johanssonról mindenki gyanította, hogy egyszer az egész filmvilágot meghódítja majd, de Sofia Coppola filmjében való alakítása után véglegesen beírta magát a filmipar nagyjai közé. Az Elveszett jelentésben egy fényképész magányos felesége (Scarlett Johansson) egy filmcsillaggal (Bill Murray) barátkozik össze. Sok más romantikus filmhez hasonlóan itt is a szívügyeken van a hangsúly, de kevés alkotás volt képes úgy ábrázolni az utazgatás és a házasság elidegenítését, mint az ifjabbik Coppola műve.

 

A különleges páros nem édes pillanatok közepette ismerkedik meg egymással, hanem inkább egymásba csapódva segítenek összeszedni életük szilánkjait, mindezt szürreális körülmények közepette.

 

A szerelem hullámhosszán (1993)

Tom Hanks nem egy 80-as sikerfilmért volt felelős, de Nora Ephron 1993-as alkotásában hivatalosan is mindenki kedvencévé vált. Hanks a filmben egy özvegyet játszik, akinek a kisfia egy rádiós műsorba telefonál be, hogy új feleséget találjon apukájának. Meg Ryan, a történet másik központi alakja egy szerelemben nem kifejezetten szerencsés riportert játszik. A két karakter az Empire State Building tetejére beszél meg egy találkozót, méghozzá Valentin nap éjszakáján. Kihagyhatatlan!

hirdetes

hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.