notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Roberto Cavalli

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Május 28. Kedd - Emil, Csanád
hirdetes

Roberto Cavalli

hirdetes

Cavalli, olasz divattervező ruhái nemcsak öltözködési, de életstílust is diktálnak, amelynek legmeghatározóbb szava a luxus. Kollekcióinak a vezérfonalát elsősorban a természetből meríti, ruháit állati, festett és hímzett virágmotívumok díszítik, és idáig még egyetlen téli szezonban sem tudott nemet mondani az állati szőrmék használatára. Tervez még szemüvegeket, órákat és különböző kiegészítőket is, valamint a parfümgyártásban is kipróbálta magát.


Roberto Cavalli élete


Firenzei Művészcsaládba született 1940-ben, és a családi hagyományokhoz híven a helyi művészeti iskolába iratkozott be, hogy textilfestést tanuljon. Elsőként a kötött anyagra nyomott virágmotívumaival keltette fel néhány olasz kötöttárugyár figyelmét. A 70-es évekre saját nyomástechnikát fejlesztett ki bőr alapanyagokra, akkor kezdte el gyártani patchwork-ruháit. Harminc éves volt csupán, amikor első, saját néven futó kollekcióját bemutatta. Tíz évvel később feleségül vette Eva Duringert, aki társa lett az üzleti tevékenységeiben is. Néhány évig versenylovakat tenyésztett, majd visszatért a divatiparba egy fiatalos stílussal. A kilencvenes években a kőmosott farmerrel aratott sikert Roberto Cavalli. 1998-ban létrehozta a Just Cavalli vonalat, amelyik kis szériás férfi és női ruhákat és kiegészítőket kínál, emellett az Angels&Devils gyerekruházata, a Roberto Cavalli Class fehérneműk is ismertek. Nagy álma volt még a vendéglátás, ezért az utóbbi években kávézókat is nyitott.


Roberto Cavalli kollekciók


1972-ben mutatta be első kollekcióját a firenzei Palazzo Pitti fehér termében, amivel - bár rossz fogadtatást kapott - egy brilliáns életút vette kezdetét. Mivel a farmer egyáltalán nem számított divatos viseletnek, az emberek bírálták, és nem tartották jó ötletnek, hogy más anyagokkal kombinálta; de bőrkabátjai sem kaptak jobb kritikákat.
A következő években makacssága és büszkesége meggátolta abban, hogy behódoljon az aktuális divatirányzatnak. Visszahúzódva tervezett, és kitartott állatmintái, patchwork munkái és arannyal díszített ruhái mellett. Kívülállóként kergette tovább álmait, amíg az áttörés be nem következett.
Az 1970-es évek végén megismerkedett későbbi nejével, az ex Miss Universe Eva Duringerrel, akivel közösen létrehoztak egy újabb kollekciót, és a Milano Collezioni keretén belül ismét megmutatta magát a világnak.
Nem várt siker koronázta együttműködésüket, mind a sajtó, mind pedig a közönség berkein belül. Új lendülettel hozott létre irányvonalakat, mint például a Menswear, Just Cavalli (fiatalok részére), Underwear, Class (kötöttáru kollekció), Freedom (hétköznapra), Angels (6 hónaptól-14 éves korig) Homewear (otthoni viselet), valamint újabb és újabb napszemüvegek, karórák, ékszerek láttak napvilágot.

 


Cavalli kiegéstítők, órák, parfümök

 


Tervez még szemüvegeket, órákat és különböző kiegészítőket is, valamint a parfümgyártásban is kipróbálta magát. A 2002-es Serpentine nevű, arany színű illatának csomagolására például a divatház jelképe, a kígyó került; ez és az arany falevél szimbolizálja, hogy az üvegben csábító illat rejlik. Roberto Cavalli a H&M-nek is tervezett egy kis kollekciót (természetesen többnyire állatmintás darabokat), ezáltal olyan országokban is elérhetővé váltak ruhái, ahol nincs is butikja. 2005. decemberében ő tervezte a LG U8360 borítását. Ezen kígyó-, zebra- és párducmintás, limitált kiadású mobiltelefonok ára kb. 250 ezer Forint. A Vogue moszkvai kiadásának indulási jubileumára állatmintás Matrjoska babát, a Coca Cola Light-nak pedig különleges üvegpalackokat tervezett.
 

hirdetes

címkék:IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.