notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Louis Vuitton márka története és bemutatása

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Április 23. Kedd - Béla
hirdetes

Louis Vuitton

hirdetes

 Louis Vuitton (1821-1892) francia vállalkozóként kezdte, aki 1854-ben Párizsban megalapította a Société Louis Vuitton luxuskivitelű bőrtáskákkal foglalkozó céget. Vuitton a franciaországi Cons-le-Sannier-ban született, majd ezt követően 1837-ben Párizsba költözött és a Maréchal táskás cég tanonca lett, itt kezdett dolgozni. 1854-ben önállósodott, ekkor nyitotta meg első párizsi, 1885-ben londoni üzletét. 1860-ban már saját műhellyel bírt, ahol egyre jobb és praktikusabb modelleket fejlesztett ki.

 

Louis Vuitton kollekció

 

A praktikusság győzött az évek során: vászonborítású, strapabíró, lapos utazóládái egyre nagyobb teret nyertek, főként a vasúti utazóközönség körében. 1896-ban nyerte el a divatcég igazi arculatát, melyet az apja nyomdokait követő Georges Vuitton 1896-ban tervezte meg. Ekkortól eredeztethető a híres, emblematikus monogram. 1914-ben a párizsi Champs-Élysées-n megnyitotta a világ akkori legnagyobb utazási kellékeket forgalmazó áruházát. A II. világháború után, 1959-ben Gaston Vuitton vezetésével megkezdték az újfajta, puha oldalfalú, vízálló utazótáskák gyártását. Ekkorra a cég világméretűvé nőtte ki magát: Európában, Amerikában és a Távol-Keleten is már több mint ötven Vuitton üzlet működött.

 

Louis Vuitton divatház

 

A divatcég 1854-ben alapíttatott. A részvénytársaság párizsi székhelyű volt (société anonyme). Mai vezetője Yves Carcelle, 2004-ben pedig közel hatvanezer dolgozót foglalkoztattak. A cég forgalma 2004-ben meghaladta a tizenhat milliárdot, melynek fele Japánban keletkezett. A Japán leányvállalat profiljába tartoznak a bőráruk, ékszerek, cipők, pret-a-porter-ek. Mára a divatcég a világban hozzávetőlegesen háromszáz fióküzletet üzemeltet. Többek közt Magyarországon, az Andrássy úton is található.
hirdetes

címkék:IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.