notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Pezsgőket tesztelt a Nébih - ezek lettek a legjobbak!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Április 28. - Valéria
hirdetes
címkék:

Ezek a legjobb hazai és külföldi pezsgők

A legjobb hazai és külföldi pezsgők

A Nébih az ünnepi időszakra való tekintettel pezsgőket tesztelt. A Szupermenta termékteszten a 0,75 literes kiszerelésű, minőségi száraz pezsgőket pontozták.

 

A nagy pezsgő teszt

 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal legújabb terméktesztje a hazai üzletekben kapaható száraz pezsgőket vette górcső alá. A tesztben a 4 és 30 g/l cukortartalom közti termékek vettek részt, melyek a brut nature, extra brut, brut, extra dry illetve a sec kategóriába sorolhatók. 

 

Mérték a pezsgők sűrűségét, alkoholtartalmát, hamu- és cukortartalmát, illetve ólom-, réz- és vastartalmát, ochratoxin és növényvédőszer-maradéktartalmát is. A vizsgált pezsgők élelmiszerbiztonsági jellemzői egytől-egyig megfeleltek az előírásoknak, csak a címkén található jelöléseknél fordultak elő pontatlansáok, összesen 17 esetben, melyről a hatóság értesítette a gyártókat és a forgalmazókat. 

hirdetes

 

A kedveltségi teszt során a pezsgők színét, ízét, illatát, zamatát és tisztaságát, illetve a gyöngyözését pontozták. A vizsgálat során külön értékelték a hazai és a külföldi italokat. 

 

A 3 legjobb hazai száraz minőségi pezsgő:

 

1. Sauska Tokaji (Extra Brut)
2. Törley Casino (Sec)
3. Kreinbacher Prestige (Brut)

 

A 3 legjobb külföldi száraz minőségi pezsgő:

 

1. Schlumberger Gold Trocken (Ausztria)
2. Freixenet Cordon Negro (Spanyolország)
3. Bortolomiol Prosecco Miól (Olaszország)

 

Meglepő módon drága pezsgők durván leszerepeltek a teszt során! A teljes listát a következő oldalon olvashatjátok!

hirdetes

hirdetes




IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.