notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hova kerülnek adataink, ha elszáll számítógépünk? Sajnos nem a mennyországba

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Április 15. Hétfő - Tas, Anasztázia
hirdetes
címkék:

Hova kerülnek adataink, ha elszáll számítógépünk? Sajnos nem a mennyországba

Hova kerülnek adataink, ha elszáll számítógépünk? Sajnos nem a mennyországba

Amik régen fényképalbumokban, mappákban és dossziékban voltak, ma már mind-mind számítógépünkön, dvd-re írva vagy más adathordozón találhatók. A papír alapú dokumentumok ugyan el tudtak égni, elveszni, megsemmisülni, azonban így is kisebb volt az esély eltűnésükre, mint a digitális világban található adataink esetében. Ha egyszer elszáll a merevlemez, adataink egyszerűen megsemmisülnek. Ilyenkor sajnos már nagyon keveset tehetünk, de mint sok más esetben, a megelőzés itt is hasznosabb.

Költöztesd adataidat a felhőbe

 

Cloud Computing. Ez a neve annak a szolgáltatásnak, amelyet egyre többen vesznek igénybe, bár még sokan nem hallottak róla és rengetegen vannak, akik furcsának találják a gondolatot. A felhő alapú számítástechnika egyre elterjedtebb, felhasználás módjai pedig igen szerteágazóak, de ami most nekünk a legfontosabb közülük, az az adattárolás.

hirdetes

 

A cloud szolgáltatás lényege, hogy az adatok nem a saját gépünkön, hanem az interneten vannak, így bármikor bárhonnan elérhetők. Természetesen így is helyet kapnak valamilyen fizikális szerveren, de nem tudjuk, hogy ez merre található. Féltve őrzött fényképeinket, dokumentumainkat tehát feltölthetjük a privát felhőbe, és a későbbiekben bármikor letölthetjük őket, ha szükségünk van rájuk. Az ilyen szerverek minden alkalommal teljesen biztonságosak, az adatokat akár több ízben is tárolják, ami biztonságot jelent azok összeomlása esetén is, ami csak igen extrém helyzetekben fordulhat elő. Kiírhatjuk a családi fotókat több dvd-re, külső adattárolóra, de ezek elveszhetnek, karcolódhatnak, könnyedén megsemmisülhetnek, azonban ami a felhőbe kerül, az szinte 100%-os biztonságban van. A szerverhosting árak nagyon különbözőek, érdemes alaposan utána járni, milyen minőség lakozik a szerverhosting árlista mögött.

 

Ha többet szeretnél megtudni a cloud szolgáltatásokról, kattints ide!


hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.