notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hogyan lett a különös arcú Jennifer Lawrence-ből egy újfajta szépségideál?

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Július 12. Péntek - Izabella
hirdetes
 | Szerző: Páll Adrienn
címkék:

Hogyan lett a különös arcú Jennifer Lawrence-ből egy újfajta szépségideál?

Jennifer Lawrenceből

Páll Adrienn sminkmester oktató fejti ki nekünk, hogy hogyan lett az egyedi vonású nőből a közelmúlt gyönyörű szépségideálja.

 

Jennifer Lawrencenek nemcsak a filmvilágban, hanem a divatvilágban is voltak már nagy pillanatai, gondoljunk csak az Éhezők Viadalában alakított karakterére, vörös szőnyeges megjelenéseire.

 

Az Éhezők Viadala második részében, a Futótűzben Nikoletta Skarlatos makeup artist alkotta meg Katniss szimbólumokkal teli sminkjét a Kapitóliumba történő bevonulásra. Az haute couture jellegű, lángoló ruhához elképzelt fekete, nyújtott satírt glitterekkel egészítette ki, ezzel utalva a hősnő körzetére, a szénbányászatra. 

hirdetes

 

A sminkben rejlő kettősség

 

A szemek szélein induló arany ívek, melyek a fecsegő poszátának szárnyait sejtetik, gyönyörűen keretezik a helyenként megcsillanó fekete füstöt. Mindemellett az arc nagyon természetes hatású, Katniss ajkai pedig teljesen natúrak. A sminkben megjelenő kettősség jól látható: a hangsúlyos, különlegesen kidolgozott szemek a történetben uralkodó, magukat divatosnak tartó arisztokrácia ízlésének megfelelőek, míg a szabadon hagyott bőr a hősnő valódi énjére mutat rá. Ugyanez a kettősség jellemző a film egészére: Katniss saját közegében teljesen natúr arccal jelenik meg, míg a viadalt kísérő showk-ban extravagáns külsőt ölt magára.

 

 

 

Az újfajta szépségideál titka

 

Jennifer Lawrence nemcsak az Éhezők viadalában alakított karaktere miatt lett ezrek kedvence, hanem azért, mert egy újfajta szépségideált hozott Hollywoodba. Különleges arcformája, egzotikus szemei miatt szinte olyan, mintha egy eszkimó hercegnőt látnánk magunk előtt.  A színésznő majdnem minden nagyobb eseményen a már-már ikonikussá vált füstös szemek mellett teszi le voksát. Hogy miért? Mert rejtett szemhéját a felfelé ívelő satír teszi a legszebbé és leglátványosabbá. 

 

 

Az ilyen típusú szemsminkhez pedig elengedhetetlen a műszempilla, amely még inkább igézővé teszi a tekintetét.  Kerek-gyémánt arcformáját sminkesei általában a járomcsontra enyhén felhúzott kontúrral karakterizálják, amelyhez a bőrszínéhez illő, halvány pirosítót tesznek az orcákra. Füstös szemeihez gyakran nude szájat készítenek neki, ezzel érvényesítve a fiatal színésznő üdeségét és báját.  Így lesz Jennifer Lawrence megjelenése egyszerre könnyed, elegáns, mégis modern.

 

Az ehhez hasonló PRO sminkelési technikákat tanulhatod meg az ország egyik legelismertebb sminkmesterétől a New School of Makeup-ban, mely a MAC hivatalosan támogatott sminkiskolája.

 

Páll Adrienn és csapata várja a smink szakma iránt komolyan érdeklődő embereket. A New School of Makeup tanfolyama a smink és a divatsmink területén ad naprakész képzést a diákjainak. Olyan professzionális tudással, hozzáállással és szakmai etikettel fogsz gazdagodni, amivel valóban el tudsz helyezkedni a szakmában.
 
A beauty- és a divatsmink a legkeresettebb műfaj, és minden más PRO továbbképzés és sminkoktatás alapja. Ahhoz, hogy egy keresett szakemberré válhass, megfelelő elméleti alapkora és magas óraszámú gyakorlati képzésre van szükséged. A New School of Makeup-nál a sminkoktatás ezért tart 5 hónapig 160 órán át. Következő tanfolyamuk február első hetében indul. Részletekért kattints ide!

hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.