notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

„Tükröm, tükröm mond meg nékem! Ki a legszebb a vidéken?...”

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Április 20. Szombat - Konrád, Tivadar
hirdetes
 | Szerző: PP
címkék:

„Tükröm, tükröm mond meg nékem! Ki a legszebb a vidéken?...”

Hiúság
Ki ne ismerné gyermekkorunk egyik legkedvesebb Disney meséjét, amelyből a fenti mondat származik. „ Szép vagy, szép vagy szép Királynő, de Hófehérke szebb te nálad!”- Válaszolt a tükör. Ez volt a mondat amely drasztikus elhatározásra készteti szép Királynőnket és megbízza a vadászt, hogy tüntesse el az ártatlan, csodaszép Hófehérkét a föld színéről. És, hogy mi motiválja a gonosz királynét ilyen szörnyű gaztett véghezvitelére? Nem más, mint a hiúság. Vajon a szépség egyenes velejárója a hiúság? És egyáltalán, a hiú ember rossz vagy jó? És ha kezünket a szívünkre tesszük, mi vajon mennyire vagyunk hiúak? 
A mindennapi köztudatban azt gondolom inkább negatív személyként értékeljük a hiú embert.  A mindennapi köztudatban azt gondolom inkább negatív személyként értékeljük a hiú embert. Öntelt, beképzelt, piperkőc stb.
 

A hiúság jelentése:

Emberi tulajdonság, amely az öntelt emberre jellemző, aki túlzottan kényes saját magával és a külsejével kapcsolatban. Vonzónak és különlegesnek tartja magát, különösen a kinézetét és elvárja, hogy mások is elismerjék, dicsérjék; valamint az ebből fakadó magatartás.
hirdetes
Nos a fentiek alapján ez így valóban elég negatívan hangzik…  De összességében talán felfoghatnák úgy is, hogy hiúságunknak köszönhetjük azon törekvéseinket amelyek szebbé tesznek minket illetve előrébb mozdítanak az élet számos területén.  Azt gondolom, hogy az egészséges hiúság csak jót tesz a szépségünknek, mindennapi hangulatunknak. Gondolj bele mennyivel jobb a kedved, ha ápoltan, csinosan sétálsz be a munkahelyedre és bezsebeled az elismerő tekinteteket. ;)
Mennyivel jobb a közérzeted, ha valami olyan információt adsz át másoknak amit eddig ők nem tudhattak… A vállveregetés a főnöködtől, egy elismerő ölelés a kedvesedtől mind mind az egódat és vele együtt a hiúságodat cirógatja.
 
Persze mindez egy egészséges szintet, gondolkodási módot igényel. 
 
Ha átesünk a ló túloldalára oda jutunk ahova a  hiúságtól megbódult Királyné…  Mindenki ellenséggé válhat aki egy picit is jobb, okosabb vagy szebb. Vagy éppen csak nem ismer el  minket eléggé. De valljuk meg őszintén, ez nagy butaság lenne. Hiszen tudjuk, hogy egy kiegyensúlyozott kedves arcnál nincs szebb, miért akarnánk ezt tönkre tenni a hiúságtól, gőgtől eltorzult arckifejezésünkkel? Hm, örök körforgás… Most akkor megint csak a hiúság beszél belőlünk? ;)
 

És vajon mire vagyunk képesek a hiúságtól vezérelve?

Plasztikai műtétek hada, lehetetlenül magassarkú cipők tömkelege, mérgező kozmetikai  cikkek halma stb. Széles a tárház. De nem lenne elegendő mindezek helyet egy kis odafigyelés önmagunkra? Több alvás, kikapcsolódás a ráncok ellen, olvasás, lelki feltöltődés a szeretteink társaságában? Természetes megoldások a mérgek helyett? Az indokolatlan plasztikai műtét helyett elfogadni magad? Sporttal és életmódváltással kihozni magadból a maximumot? 
Na, jó! A magassarkúról nem tudunk lemondani! ;)
 
Mindezek után gondold át kérlek, és tedd a kezed a szívedre kedves Olvasó? Te mennyire vagy hiú?
 
 
 
 

hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.