notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A mozgás szeretetén, túl a Halloween ünnep vidámságát, jó hangulatát szeretnék a szervezők a rendezvényen tovább vinni. A Halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep (boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe).

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Április 20. Szombat - Konrád, Tivadar
hirdetes

III. Halloween Futás, Debrecen

2014 Október 26.


A mozgás szeretetén, túl a Halloween ünnep vidámságát, jó hangulatát szeretnék a szervezők a rendezvényen tovább vinni.


A Halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep (boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe), amit elsősorban az angolszász országokban tartanak meg október 31. éjszakáján, bár mára már az egész világon elterjedt. Éjjel rémisztő jelmezekbe bújnak, kísértet történeteket mesélnek, mulatnak és természetesen töklámpásokat faragnak. Ezen az estén tilos volt útnak indulni, aki mégis erre kényszerült, a töklámpással védte magát az ártó, bajt hozó kísértetektől, tündérektől – akik, mint tudjuk, igen nagy népsűrűségben fordultak elő azokon a tájakon. A tipikus töklámpások tetejét levágják, belsejét kikaparják, felületére jellemzően szörnyszerű arcot faragnak, belsejébe pedig gyertyát vagy lámpát helyeznek. A halloween vidám bulizós hangulata, napjainkra már itthon is egyre elterjedtebb lett. A felnőttek és a gyermekek nagy előszeretettel öltenek boszorkányos és ijesztő ruhákat, és készítenek tökökből lámpásokat.

 

Gyere el, fuss velünk a nagyerdőn éjszaka! Nem mindennapi élményben lesz részed! Készítsetek töklámpást, és hozzátok magatokkal a versenyre. A lámpásokat kiállítjuk az Egyetem téren.

 

Rajt 17.00 Egyetem tér
Táv: 9 km

 

Öltözzetek jelmezbe boszorkánynak vagy szellemnek!

 

Forrás


címkék:IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.