notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Gucci divatmárka története

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Július 24. Szerda - Kinga, Kincső
hirdetes

Gucci

hirdetes

 

A Gucci olasz divatmárka, mely bőrárukra és kiegészítőkre szakosodott. A Gucci tartósan előkelő helyezése a márkák rangsorában és a gyakori megjelenés a populáris kultúrában, dalokban és filmekben bizonyítékai annak, hogy az ikonikus két G betűt a divat és presztízs szimbólumaként ismerik a legtöbb országban.

 

A Gucci kezdete

Guccio Gucci (Firenze, 1881 - Milánó, 1953) Eredetileg nyeregkészítéssel foglalkozott, erre szakosodott üzletét 1923-ban Firenzében nyitotta meg. Ezt követően a cég üzleteket nyitott Olaszország-szerte, majd 1947-ben először használta a két egymásba fonódó kengyelt, mint a cég védjegyét. Az alapító 1953-as halála után a cég lendületesen növekedett tovább, és országhatáron túli terjeszkedésbe fogott. A család belső vitái üzleti visszaesést eredményeztek, majd 1989-ben az eddig családi tulajdonban működő céget felvásárolta a bahreini kockázati tőkebefektető Investment Corporation. Komoly átszervezések után a Gucci sikeres cégcsoport maradt, 2003-ban 2,58 milliárd eurós forgalmat bonyolított. Az 1990-es évek vége óta a márkanév régi fényében tündököl, ebben Tom Ford művészeti vezetőnek tulajdonítanak komoly szerepet, aki 2003-ig látta el ezt a posztot (2006-től utóda az olasz Frida Giannini ).

A Gucci 2001-ben kebelezte be Stella McCartney haute couture cégét. A Gucci parfümök licencjogok révén a Wella Cosmopolitan Cosmetics-hoz kötődnek. A cég a 2000-es években adózási okokból Hollandiába tette át a székhelyét.

 

 A Gucci jelenleg

Jelenlegi kreatív igazgatója a csodaszép Frida Giannini. Nevéhez kapcsolhatóak olyan Gucci érdekességek, mint a brand alapításának 90. évfordulójára készített Design Awards győztes speedboat, a Gucci Museo, de a világ egyik legdrágább öve is.

A számos luxus minőségű termékük mellett parfümöket is készítenek. A legújabb hírek alapján a divatház szeretne a kozmetikai iparba is betörni. A Gucci parfümök Magyarországon a parfümériákban vásárolhatók meg.

 

hirdetes

címkék:IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.