notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Armani Group a világ egyik vezető vállalata divat- és luxustermékek tervezésében

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Július 22. Hétfő - Magdolna
hirdetes

Giorgio Armani

hirdetes

Giorgio Armani, az Armani Group elnök-vezérigazgatója, és a Giorgio Armani SpA egyetlen tulajdonosa. Armani által képviselt letisztult stílus egyre több rajongót szerzett világszerte, mára az Armani Group a világ egyik vezető vállalata divat- és luxustermékek tervezésében, gyártásában és forgalmazásában. A ruhák mellett cipők, táskák, ékszerek, órák, és kiegészítők is megtalálhatóak a termékei között, valamint Armani Casa néven bútorokat és lakberendezési tárgyakat is forgalmaz.


Giorgio Armani


Giorgio Armani 1934-ben született Piacenzaban, Olaszországban. Kezdetben az orvoslástudomány érdekelte, két évig a Bologna Egyetemen tanult, de ott hagyta, mert a fotózás jobban érdekelte.  1957-ben behívták katonának, és a katonai szolgálat után kirakattervezőként talált munkát Milánóban, , később a La Rinascente áruház férfidivat-osztályán dolgozott beszerzőként. 1964-ben végre úgy döntött, már eleget látott ahhoz, hogy összehozza a Hitman férfikollekciót az egyik vezető forgalmazónak, Nino Cerruttinak. 1975-ben barátjával, Sergio Galeottival közösen megalapították saját cégüket, és a következő évben már be is mutatta első saját kollekcióját.


Giorgio Armani divatház


A divatház 1974-ben született Giorgio Armani, és barátja, Sergio Galeotti, egy fiatal építész közreműködésével . Először férfi ruhákat készítettek, amiket egy évvel később elkezdtek női ruhákat is tervezni.


Giorgio Armani kollekciók


Az általa képviselt letisztult stílus az elmúlt évtizedekben egyre több rajongót szerzett világszerte, és mára már sok-sok kollekciót mutat be évente a következő márkanevek alatt: Giorgio Armani Privé, Giorgio Armani, Armani Collezioni, Emporio Armani, AJ| Armani Jeans, A/X Armani Exchange, Armani Teen, Armani Junior, Armani Baby. A ruhák mellett cipők, táskák, ékszerek, órák, és kiegészítők is megtalálhatóak a termékei között, valamint Armani Casa néven bútorokat és lakberendezési tárgyakat is forgalmaz.


Giorgio Armani Group


Giorgio Armani, az Armani Group elnök-vezérigazgatója, és a Giorgio Armani SpA egyetlen tulajdonosa. Az Armani Group a világ egyik vezető vállalata, divat- és luxustermékek tervezésében, gyártásában és forgalmazásában, 13 gyártó üzemmel, és több mint 5000 alkalmazottal és 500 kiskereskedelmi üzlettel a 47 országban. Giorgio Armani vezetése alatt a vállalat üzleti stratégiája révén világszerte sikeresen aknázza ki az Armani márkanévben rejlő üzleti lehetőségeket, és egyike a független, magánkézben lévő vállalatoknak az ágazatban.

 

hirdetes

címkék:IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.