notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ismerd meg a divathét történetét!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Július 12. Péntek - Izabella
hirdetes

Divathét

hirdetes

A divathét a divatvilág egyik eseménye, hozzávetőlegesen egy hét, ami lehetővé teszi a tervezők és a divatipar számára, hogy bemutathassák legújabb kollekciójukat a kifutón; a potenciális vásárlóknak pedig, hogy vethessenek egy pillantást a legfrissebb trendekre. De ami a legfontosabb, bepillantást enged az ipar számára azzal kapcsolatban, hogy mely darabok jönnek, vagy maradnak divatban és melyek esnek ki az adott szezonban. A legkiemelkedőbb divathetek a divat fővárosaiban - így Milánóban, Londonban, New Yorkban és Párizsban - kerülnek megrendezésre.

 

A divat-központokban tartott divathetek féléves események. Januártól márciusig a tervezők az őszi/téli, szeptember-október és november hónapokban pedig tavaszi/nyári kollekciójukat mutatják be a világ előtt. A divatheteket mindenképp hónapokkal a szezont megelőzően tartják, hogy a tömegek és a vásárlók számára előzetes betekintést engedjen a soron következő szezon trendjeibe. Mindezek mellett időt hagy a kiskereskedőknek, hogy marketingjükhöz tervezőt szerezzenek, velük megállapodjanak, vagy beolvasszák őket.

 

A menet New York városában kezdődik, ezt követően jön London, ami után az utolsó előtti állomás, Milánó kerül sorra. Az eseménysorozatot Párizs zárja. E négy helyszínt nevezik hagyományosan a „négy nagynak”, melyeket általánosan az újonnan feltűnő divathetek követnek. A férfi divatvilág eseményei az őszi/téli és a tavaszi/nyári szezonok között szerveződnek Milánóban.

 

Előfordul egy konkrét téma köré épülő divathét is, mint a Miami divathét (úszó-és fürdőviselet), Prêt-a-Porter (ready-to-wear, azaz utcára tervezett viselet), Couture (nemes kivitelű ruhakészítés), vagy akár esküvői divathét, illetve létezik a Portland divathét (Oregonban), amelyen környezetbarát divattervezők kollekciói nyernek teret.

Forrás

hirdetes

címkék: Divat, DivattervezőkIRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.