notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Christian Louboutin. a vörös talpú cipők atyja

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Július 22. Hétfő - Magdolna
hirdetes

Christian Louboutin

hirdetes

Christian LouboutinA Louboutin márkaneve mára összefonódott a Cipő fogalmával, a nőiességgel, az eleganciával és a luxussal. Egy cipő öltöztet, de egy Louboutin egyenesen a mennybe emel, ő ugyanis a vörös talpú cipők atyja.


Christian Louboutin, a kezdetek


Christian Louboutin 1964.-ben született Párizsban.  Már gyerekként érdekelték a cipők, sokat lógott az iskolából azért, hogy a klubokban dolgozó revütáncosokat figyelje. Elbűvölték a kosztümök, a cipők magas sarka, a lányok viselkedése. Louboutin korán abba is hagyta az iskolát, és tizenhat évesen Charles Jourdan cipőtervező műhelyében kezdett el tanulni. 
1979-ben az utcán sétálgatva észrevett egy feliratot, amely a turistáknak szólt, és arra kérte a hölgyeket, hogy ne karcolják össze cipőikkel egy múzeum (Museum of Oceanic Art) faborítású padlóját. Ezen felháborodva kezdte el tervezni a sarkak aljára kerülő, tömörített anyagból készülő gumiborítást, és rengeteget kísérletezgetett. Felkészülten, a kezében néhány mintadarabbal táncestekre járkált, és az ott jelenlévő nőknek ajánlgatta a cipőit. Legtöbben visszautasították, mondván, hogy nincs elég pénzük.
Karrierje a Chanel-nél majd az Yves Saint Laurent-nél folytatódott, majd 1991-ben megnyitotta első szalonját Párizsban, ahol az első vendége Caroline monacoi hercegnő volt. A hercegnő személyesen gratulált Louboutinnak, amit egy jelenlévő divatújságíró másnap megjelentetett, ezzel óriási népszerűséget szerezve a tervezőnek.


Christian Louboutin, a vörös talpak atyja


A vörös talp ötlete a Chanel-nél fogant meg, mikor Louboutin asszisztense pirosra festett körmökkel jelent meg. Ekkor kapott ihletet, hogy miért ne lehetne a cipők talpa is piros!? Bár először arra gondolt, hogy színes talpakat fog készíteni, de miután vörös körömlakkal lelakkozta egyik cipőjének sarkát, annyira megtetszett neki, hogy végül maradt a mára már védjegyévé vált piros talpaknál.


Louboutin cipőkollekciói


Készített már kisebb sarokkal is cipőket, sőt férfiaknak is tervezett szegecsekkel díszített lábbeliket, de a fő vonal mindig is a szupernőies, 12 centiméteres sarokkal rendelkező csoda. Bár találni 15 centis sarkú lábbelit is az általa tervezett cipői között. Extrémitása az anyagokban mutatkozik meg leginkább, formájukat tekintve a többségük szögletes. Áruk nagyjából 1000 dollártól kezdődik.

 

hirdetes

címkék:IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.