notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ajakápolás télen

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Február 23. Péntek - Alfréd
hirdetes
 | Szerző: Fizetett megjelenés
címkék:

Ajakápolás télen – peeling, maszk vagy balzsam?

Ajakápolás télen

A téli periódus speciális a bőrápolás szempontjából. A nyár sem mondható egyszer egynek, mert az erős UV-sugárzás és a kánikula együtt jócskán kikezdhetik a bőr egészségét, felborítva azt az egyensúlyt, amit aztán később kifejezetten nehéz helyreállítani. Viszont a téli zimankó a szervezetet kívül-belül próbára teszi. S ahogy a vitaminraktárak kiürülnek, úgy kényszerül térdre az immunrendszer. Ez pedig azért lényeges, mert ha eközben a bőr, az ajkak is kiszáradnak, akkor a kórokozók gyakorlatilag fennakadás nélkül bejuthatnak a „rendszerbe”. A megfelelő ajakápolást ezért sem jó ötlet félvállról venni, s sokkal többről szól, mint napi párszor megnedvesíteni, vagy berúzsozni a meggyötört ajkakat.

Mikor, mit és mennyit?

 

https://cosibella.hu/hu/menu/arc/ajakapolas/ajakmaszkok-28812 oldalon található készítmények kivétel nélkül alkalmazásra méltóak. Azt azonban kár lenne általános érvényű tanácsok alapján eldönteni, hogy melyik a befutó termékvariáció. Van, akinek például a balzsamok tökéletesen megfelelőek, kellőképpen hidratálnak, és ez a lényeg. Viszont akinek eleve nincsenek túlságosan jó állapotban az ajkai, annak a téli viszontagságok tovább súlyosbíthatják az amúgy sem rózsás helyzetet. Ekkor a maszkok alkalmazása kifizetődő taktika. Minél hosszabb ideig tart a kényeztetés, annál biztosabb a siker.

hirdetes

 

Mi alapján érdemes választani?

 

A fentiek fényében tehát univerzális jó tanács aligha adható ebben a kérdésben. Túl azon persze, hogy a legjobb, ha mindenki ránéz arra, hogy mik az egyéni igényei. Például a téli időjárással együtt járó csípős szél nem mindenkinek készíti ki az ajkait. De azért a hidratálás bebiztosítása mindenképpen hasznos elgondolás. Ráadásul, ahogy a száj körüli terület megpihen, úgy a szarkalábak is elhalványulhatnak. Nagyon sokszor ugyanis a ráncok kialakulásának hátterében az áll, hogy a szervezet vízhiányos, miközben képtelen eltávolítani a felgyülemlett salakanyagokat.

Az első lépés tehát a helyzetelemzés. Aktuálisan milyen állapotban vannak az ajkak? Mi az, ami a téli időben a legnagyobb kihívást okozza? Mi az a típusú gondoskodás, ami belefér a mindennapokba? Utóbbi kérdés elsősorban arra vonatkozik, hogy kár lenne olyan ápolási praktikákra szavazni, amiknek a betartása a későbbiekben megoldhatatlan. Lévén az ajkakról való gondoskodás nem egy futó hóbort, nem olyasvalami, ami két nap után kifut, hanem egy tartósan fennálló feladat, aminek a teljesítése annál könnyedebb, minél egyszerűbb és hatékonyabb.

 

A próbálgatás kifizetődő stratégia?

 

Igen! Aki például idáig kizárólag balzsamot használt, annak feltétlenül megéri körülnézni a maszkok világában. És így tovább. Elképzelhető persze, hogy végül a személyes tapasztalatok azonos irányba mutatnak majd. Viszont ekkor már nem egy előre meghatározott döntés húzódik meg a háttérben, hanem a személyes tapasztalatszerzés, aminek az ereje minden egyéb tényezőnél erőteljesebb. Ha pedig megvan az a készítmény, ami a legtöbbet adja, akkor nem marad más, mint a kitartó, következetes, folyamatos alkalmazás. Aztán a tavasz közeledtével újfent átalakulhat a napi gondoskodás menete.


hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb divathírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.