notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Őszi sminktippek, Így sminkelj ősszel, Egyszerű lépések a tökéletes őszi sminkhez

hirdetes

Így dobd fel sminkedet 5 lépésben idén ősszel!

helloladies.hu

Az idei levélhullás is magával hozza az élénk, vibráló, telt színeket, s az őszi paletta túlnyomó részt a meleg árnyalatokban bővelkedik. Mindig akad azonban néhány trükk, melyekkel feldobhatod a megszokott hétköznapi hatást, és sziporkázóvá teheted megjelenésedet az őszi napokon is! Lássuk, milyen sminktrendekben bővelkedik az idei ősz!

Sminkelés ősszel

1.   Alapozás

Mindig ügyelj rá, hogy az alapozót minél egyenletesebben és vékonyabban vidd fel bőrödre, lehetőleg alapozó ecset vagy egy nedves alapozószivacs segítségével, s csak a kritikus részeken korrektorozz, ha szükséges! Alapozó használat után egy leheletnyi púder réteggel fixáld makulátlan bőrödet, melyet körkörös mozdulatokkal vihetsz fel púder ecsetedre. A megfelelő tisztítás és alapozás után hangsúlyozzuk a szemeket!


2. Jégkirálynő szemek metálos fényekkel


Az ősz melegségének ambivalenciája, hogy már a közelgő tél hidegségét is magával hozza tulajdonságaival. Éppen ezért idén ősszel a hideg, fémes árnyalatok, és a hűvös kékek is előkerülnek, főleg a szemeken. Határozott és elegáns pillantást érhetsz el, ha halvány kék körsatírral színezed szemhéjadat, és minél inkább füstösítesz, füstösítesz, és füstösítesz! A titok, hogy a felvitt réteget a szemhéjadon addig satírozod, ameddig csak tudod, s így légies, könnyed hatást érhetsz el, valamint természetes átmenetet képezhetsz a sötétebb és világosabb árnyalatok között.  A belső szemzugban egy kis fehér színnel is megbolondíthatod sminkedet, melyből kerülhet az alsó szempillák tövéhez is. A külső szemzug sötétítésével pedig még kontrasztosabb összhatást érhetsz el. A kék színű szemhéjadat feldobhatod egy fekete, vagy akár egy ezüstösen csillogó, fémes hatású kontúrvonallal, hogy még igézőbb hatást érj el!

hirdetes


Ezzel a sminkkel igazi telet váró jégkirálynő leszel az őszi estéken, visszafogottabb árnyalatokat használva pedig üde pillantásokkal varázsolhatod el kollégáidat a munkahelyeden!


3. A klasszikus fekete kontúr hamisítatlan eleganciája


Ha már a kontúrvonalnál tartunk, természetesen az alap trendeket sosem szabad elengednünk. Idén ősszel is hódítanak a merész, szigorú kontúrok, melyeket leginkább egy jó minőségű szemhéjtussal tudsz elkészíteni. Krémesíthető porokkal és egy ecsettel dolgozva könnyebben és tartósabban húzhatod meg az ívet, de a reggeli rohanáskor ez a folyamat kellemetlenül is végződhet, így este a tükör előtt nem árt a mozdulatsort begyakorolni, és némi rutinra szert tenni.


4. Kipirult hatást idéző színek az orcákon


Az őszi hónapok során egy meleg, narancsos, barackos árnyalatú pirosítóval bájos ragyogást kölcsönözhetsz arcodnak, s megidézheted orcádon a szélfútta almácskákat, mely egyszerre kelti a naiv kislány és az érett nő benyomását, ártatlanul összezavarva ezzel az erősebbik nemet! Nagyon fontos azonban, hogy mindig csínján bánj a színekkel, különösen a csillámos porok esetében! Ezek ugyanis jóval magasabb fokú ragyogást eredményeznek kint, a természetes fényben, mint amit otthon a tükörben látsz. Sose felejtsd el, hogy a kevesebb több!


Határozott mozdulatokkal vidd fel a pirosítót arccsontodra, s alaposan dolgozd el az átmeneteket, így természetes hatást érsz el, és nem fogod egy kivakolt Barbie baba látszatát kelteni. Csodálatosan és üdén ragyog a bőröd, csillognak a szemeid. Mi lehet még hátra?

hirdetes


5. Domináns, harsány rúzs– az őszi sminkek koronája


Az őszi évszak idején hódítanak a vörös különböző árnyalatai, és a lilák tucatjai. A hulló falevelek minden árnyalata jól mutat az ajkainkon idén ősszel! Bátran kísérletezz a burgundi árnyalattal, és használd natúr sminkedhez kedvenc vörös rúzsodat! A cél, hogy feltűnő és ütős legyen! Természetesen, ha Te inkább a természetesség híve vagy, akkor egy narancsos árnyalatú, csillámos szájfénnyel is megadhatod a kellő ragyogást sminkednek! Örökérvényű tény, hogy vannak trendek, amik sosem változnak. Igaz ez mind a füstös hatásra, mind pedig a tökéletesen ívelt, feketén meredező szempillákra, melyek elengedhetetlenek sminkünk kiváló összhatásához.


Elő tehát a szempillaspirállal, tükörrel, és a kreativitással! Amíg odakint hullnak a falevelek, csalogasd elő kísérletező kedvedet, és készítsd el a legcsodásabb őszi sminkedet!smiley


S ne feledd Coco Chanel szavait:


"Ha szépülni szeretnél, a lelkeddel és a szíveddel kell kezdened, mert addig egyik kozmetikum sem fog hatni!"

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

10 szépítő termék a tavaszi megújuláshoz: Frissítsd fel arcbőröd!

2024-03-25

10 szépítő termék a tavaszi megújuláshoz: Frissítsd fel arcbőröd!

A tavasz közeledtével sokan keresik az újításokat a szépségápolás terén, és szeretnék frissíteni bőrápolási rutinjukat. Az alábbiakban bemutatjuk a legjobb szépítő termékeket, melyek segítségével könnyedén megújulhatunk és ragyogóvá tehetjük bőrünket a tavaszi időszakra.

 Mennyit videojátékozhat a gyerek, mi az a már káros?

2024-03-11

Mennyit videojátékozhat a gyerek, mi az a már káros?

Ez a cikk megvizsgálja, mennyi videojáték már túl sok a gyereknek, és hogyan lehet az egészséges játékot összehangolni más fontos tevékenységekkel.

6+1 egyedi ajándék ötlet, amivel kedveskedhetünk nőnapra

2024-03-05

6+1 egyedi ajándék ötlet, amivel kedveskedhetünk nőnapra

A nőnap kiváló alkalmat nyújt arra, hogy kifejezzük szeretetünket és megbecsülésünket a különleges nőknek az életünkben, és az egyedi ajándékok személyreszólóbbak

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

2024-02-20

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

A szülés egy csodálatos és felemelő élmény lehet, de a testünknek és az intim területeinknek is meg kell küzdeniük az új kihívásokkal és változásokkal.

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

2024-02-20

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

A gyerekbántalmazás egy súlyos és elhanyagolt probléma, amely sok gyermeket érint világszerte. Azonban sokszor nehéz felismerni a jeleket. Ezek lehetnek azok:

Így kezelheted otthon a szőrtüszőgyulladást a selymesen sima lábakért

2024-03-18

Így kezelheted otthon a szőrtüszőgyulladást a selymesen sima lábakért

A szőrtüszőgyulladás gyakori probléma, különösen a szőrtelenítés után, de otthon is lehetséges kezelni ezt a kellemetlen állapotot számos hatékony módszerrel a tünetek enyhítésére és a gyógyulás elősegítésére