| Szerző: LK
címkék: Érdekességek

Így találhatod meg a tökéletes parfümöt - 2. rész

hirdetes
Bemutatjuk, hogy hogyan találhatod meg a tökéletes parfümöt!

Egy tökéletes illat megtalálása egyáltalán nem egyszerű feladat, ezért adunk hozzá néhány igazán hasznos tippet! 

Illatcsaládok nőknek

Az illatokat uralkodó jellegzetességeik alapján szokás osztályozni. Vessünk egy pillantást a négy alapvető illatcsaládra – ez segít majd könnyebben kiválasztani, hogy melyikek nyerik el jobban a tetszésedet, és melyikektől tartózkodnál inkább.

 

A négy alapvető illatcsalád a következők:

  • Virág/édes

  • Citrus/gyümölcsös/friss

  • Orientális (keleti)/fűszeres

    hirdetes
  • Fa/chypre

 

Ezek további alcsoportokra osztódnak szét.

 

Harmadik tipp: Tarts otthon több parfümöt többféle különböző illatcsaládból. Személyes illatodat így akár évszak, alkalom, vagy napi hangulat szerint is változtathatod. A virág és édes illatok például nap közben, az orientális és fűszeres illatok pedig egy éjszakai randevúra. Hűvösebb időben anélkül viselhetsz erősebb illatokat, hogy mindenki másét elnyomnád magad körül. Ez alapján biztosan kilogikáztad, hogy melegebb időben a könnyebb, enyhébb illatok előnyösebbek.

 

Virág

Csak képzelj el egy csokor frissen vágott virágot. Rózsa, szegfű, levendula, narancsvirág, ibolya, és sok más is. A virág a legszélesebb körben használt illat a női kategóriában. Nagyon édes és könnyedén felismerhető.

 

Citrus/gyümölcs/friss

Narancs, citrom, lime, grapefruit, és egyéb citrusfélék. Kajszibarack, alma, barack stb. Tiszta, könnyed és üde illatok.

 

Orientális/fűszeres

Meleg vanília, fűszerek és tömjén és füstölő gyanták. Minden, ami a Távol-Keletre emlékezteti az embert. Borostyán és pézsma – titokzatos illatok!

 

Fás/Chyrpe

Bergamottnarancs, tölgyfazuzmó, balzsamos szuhar és pacsuli (igen, létezik ilyen növény is!). Mohás és földes illatok.

hirdetes
hirdetes

hirdetes