Hajhosszabítás módszerek, tanácsok és tippek

2014. Április 25. Péntek - Márk

2013.03.18.


Amit a hajhosszabításról tudni érdemes

     Sokan vágynak hosszú, dús hajkoronára, ám nem mindenkinek adataik meg. Az évek során a nők szeretik változtatni külsejüket és ezt a vágyukat a hajukon élik ki a legtöbbször. Hosszúból lesz rövid, feketéből vörös, barnából szőke és még számos variációban esnek neki a hölgyek fejük ékének. Trendek és divat ide vagy oda, a hosszú haj mégis csak a nőiesség szimbóluma, ezért mindenkinél elérkezik egy pillanat az életében amikor  mindent megadna a hosszú loknikért, azonnal. Egy remek találmány , a hajhosszabbítás nyújt segítséget azoknak a hölgyeknek, akik minden következményt vállalva a hosszú hajat választják.    A legfontosabb tanács azoknak, akik hajhosszabbításra adják a fejüket, hogy  áldozzanak több pénzt egy kiváló szakemberre és kiváló minőségű hajra!

Hirdetés

Hajhosszabbítás

 

Hajhossabbításánál használt hajtípusok

 
Indiai haj - Indiában vallási okok miatt a házasságkötéskor le kell a nőknek vágni a hajukat - kézenfekvő hogy pénzzé tegyék - ezért rendszerint eladják.
Ázsiai haj - a kontinens nagy népsűrűsége és szegénységi indexe miatt sokan puszta létszükségleti ok miatt adják el.
Román, orosz és egyéb közel-keleti haj - ezeket gyűjtőnéven európai hajnak nevezzük. Egyáltalán nem garantált hogy egy magyar ember számára ez a legmegfelelőbb a saját hajának textúrájához. Sok helyen kémiailag elvékonyítják az indiai-ázsiai hajat, majd európai haj árában - a legmagasabb - próbálják értékesíteni. Az indiai és ázsiai hajak 3-6 hónapig, míg az európai hajak 1-2 évig hordhatók. Az áruk emiatt jelentősen eltér.
Szintetikus haj - sok színben és textúrában elérhető, és olcsó, de a legtöbb fajtája nem bírja a forróságot, a dauert, vagy a kiegyenesítést. Főként a drágább technikákhoz használják.
Lószőr - ritkán használják.
 
 
 
 

Hajhosszabbítás módszerek

 

Hajfelvarrás: 

 
Ezzel a módszerrel a saját hajból választanak le három illetve négy sort, melyeket vízszintesen mini parkettafonásba fonnak és e közé - láthatatlan öltésekkel - előre felfűzött, eredeti európai, indiai, ázsiai hajat varrnak. Az új hajat a sajátjukkal együtt lehet kezelni, mosni, formázni, ápolni. Nem is lehetne másképp, hiszen az új haj teljesen beleolvad a sajátba. Ennél a módszernél is a haj attól függően, hogy európai, indiai vagy ázsiai többször felhasználható akár egy évig is. A legolcsóbb, leggyorsabb megoldás. A hajak fel vannak tresszelve, így azok hosszú éveken át stabilak maradnak, azaz nem hullanak a hajszálak. Könnyen lehet formázni, ha nincs fésülve, akkor is természetesen terül el a vállon. Könnyen lehet festeni a feltresszelt hajakat, mivel azok nem tudnak kócolódni. Kicsi speciális csatokkal alkalomra is fel lehet tenni, majd utána egy  mozdulattal levenni. (bál, hétvége, fotózás)
 

Hőillesztés:

 
A saját hajat apró tincsekre szedik, és tincsenként hozzáillesztik a vendég haját. Mindezt egy speciális - hőre kötő - ragasztóanyaggal rögzítik. A ragasztóanyag abszolút haj és fejbőrbarát anyagokat tartalmaz, tehát nem kell attól tartani, hogy káros hatásokat fejt ki. Akár rövidebb hajú hölgyeknek is ajánlott. Felhívjuk a figyelmét mindenkinek, hogy a módszer nem tévesztendő össze az ultrahangos hajhosszabbítás műveletével. Sokban hasonlít hozzá, a hajat nem roncsolja és az ára is alacsonyabb.                                                                        
 

Keratinlapos hőillesztés: 

 
Ez az egyik legmodernebb eljárás. Felhelyezése teljesen lapos, így abszolút észrevehetetlen, és tapintásra sem érezhető. Tökéletesen természetes hatást nyújt. Két formája van, a tincses és a paneles hőillesztés. Mindkét esetben egy állandó hőmérsékletű pisztolyt használnak segítségként, mely nem roncsolja a hajat. Atincses módszernél a póthajat keratinlapokkal rögzítik, melyek biztosítják a tökéletesen fix tartást, és a biztonságos rögzítést. A tincsek felhelyezése 160 fokon történik, így biztosítva a saját haj tökéletes épségét. Hatása kb. 3 hónapig tart, utána a tincsek még többször visszarakhatóak.Paneles hőillesztés esetén 5 db, 9 cm széles hajpanelt illesztenek be a saját hajba, speciális pontokon, szintén mikro keratinlapok segítségével. Ez az eljárás a végeredményt tekintve hasonlít egy kicsit a hajfelvarráshoz, de sokkal kevésbé érezhető, és észrevehető. 
                                             

Ultrahangos hőillesztés:

 
Az ultrahangos hőillesztés viszonylag új technika, mely forradalmi változásokon ment keresztül az utóbbi időben.  Az ultrahangos hajhosszabbítás során használt géptípusok:( 3 nagy csoport van):
 
-1 szálas forrasztópálkák- amiben nincs termosztát, ezért állandó hőfok van, így felhevülhet  akár 200fokra is. Pár melírtincsre alkalmas, de sajnos sok helyen szívbaj nélkül ezzel dolgoznak gyors pénzkereset reményében. Ára kb.20 ezer Ft .
 
-Meleg eljárású ultrahangos gép (120-180 fokon dolgozik) Hajtípustól függően erősebb hajra kell az erősebb hőfok, ezért csak egészséges hajra ajánlható. Ára 160 -250 ezer Ft Hátránya, hogy a fodrász kezét is égeti.
 
-Hideg eljárású ultrahagos készülék - a hőfokra rásegít az ultrahang rezgése, maximum 60 fokos. Ára: 650 ezer Ft.
 
Ez a flat ice hideg eljárású készülék újdonság az ultrahangos eljárás terén is , ami azt jelenti, hogy, hogy a hajbarát keratinlapokat az ultrahang rezgései segítségével ragasztják a hajhoz maximum 60 fokon! Jelenleg a legdrágább és egyben a legkíméletesebb gép, amit az ultrahangos eljáráshoz az országban kapni lehet. Európai hajak is kaphatók ilyen keratinnal.
 

Gyantás hőillesztés:

 
Hasonlít a Keratinlapos hoillesztéshez, csak a keratin lap helyett speciális keratinos gyantát használnak, és 160 fok helyett 180 fokon helyezik fel a tincseket. Hordási ido:2,5 hónap
 

Mikrocsomózás:

 
 A hajcsomózás a hajhosszabbítások egyik fajtája. Lehet csomózással is hajat hosszabbítani, úgy, ahogy ragasztással vagy felvarrással. Kétféle csomózást különböztetünk meg:
 
Egyik a teljes csomózás, ahol a vendég hajának 100 %-át bedolgozzák, valaminta takaró hajas csomózást, ahol a fejtetoi rész szabadon marad, és takaróhajnként szolgál.
 
A hajcsomózás úgy készül, hogy a vendég saját hajához kicsi tincsekben póthajat fonnak /1 cm-es hosszúságban/, majd a fonatot azonnal eldolgozzák. Ezáltal a haj töveknél 1 cm-es kicsi fonatok láthatók, a póthaj többi része pedig szabadon lóg. Kezelése megegyezik a saját haj kezelésével, lehet festeni, csavarni, szárítani. Azoknak a hölgyeknek ajánljuk, akiknek a hajuk csak 4-10 cm, ezért a felvarrás nem lehetséges.
A hajat csak egyszer kell megvásárolni, utána már csak a bontásért, illetve a felhelyezésért kell fizetni.
A haj újra csomóztatása hajnövéstől függően 2-3 hónap.
Nagyon kényelmes viselet, sprotos, bohókás, nem igényel frizurázást, hiszen a csomók mindenhol egyformán és direkt láthatók. A frufru részen is.
 

Mikrogyűrű: 

 
A hőillesztéshez hasonlóan szintén tincses megoldás. A saját hajat apró tincsekre szedik, és tincsenként illesztik hozzá a vendég haját, majd gyűrűkkel rögzítik a póttincseket a vendég tincseihez. Hordása rendkívül kényelmes, szinte észrevehetetlen a hajban és könnyen kezelhető (fésülhető, festhető, mosható) marad a haj. Egyaránt alkalmazható hajhosszabbításnál és hajdúsításnál egy hátránya van nem ajánlott fém allergiás hölgyeknek ők inkább a hőillesztéses, varrásos technikát válasszák.
                                                  

A Microlines rendszer: 

 
Kimondottan azoknak a hölgyeknek fejlesztették ki, akiknek igen ritka a hajuk a fejtetőn. Ez a módszer Európában egyedülálló. A kor előrehaladtával vagy hormonális hatások következtében a hölgyek fejtetején U alakban a haj eléggé megritkul, sok esetben ez a külső változás a hölgyek számára pszichikai problémákat okoz. Sajnos szinte minden 5-6. vendégünk ilyen problémával fordul hozzánk.
Ez esetben a Microlines-rendszer segít oly módon, hogy a mikrofinomságú, szinte láthatatlan hajhálózatot a meglévő hajjal összekötik. Ezen a hálón helyezkedik el a kiegészítö valódi haj, amelynek színe, formája, hossza megegyezik a vendég hajával.
 

Illesztés "Laserbeamer System" lézeres módszerrel: 

 
A Laserbeamer System annak kitűnő módszere, hogy hajkiterjesztéseket csatol a hajhoz. Itt akár nyolc tincset egyidejűleg összeköthetünk a saját hajjal, amit egy különleges eszközzel teszünk meg.
 
Így dúsításokat alkalmazhatnak gyorsan és hatékonyan. Ez a módszer különösen alkalmas hatáspontokra és nagyszerű módja a hajkiegyenlítésnek.
 
 
(wikipedia)
http://www.szepseg-szalon.hu/

Hirdetés

Hirdetés

Ossza meg!

Vissza: Haj, smink, köröm, minden, ami...
címkék:

Kommentek


24 bájos és könnyen elkészíthető frizura

24 bájos és könnyen elkészíthető...

Lapos és élettelennek tűnik a hajad? Ne ess pánikba! Összegyűjtöttünk 25 egyszerűen...
Ingyen GAS cuccok, csak egy napig! Ilyen akcióról még csak álmodni sem mertünk…

Ingyen GAS cuccok, csak egy napig! Ilyen...

Akarsz ingyen GAS cuccokat? Nyilván azt gondolod, hogy kamu, pedig nem! Nem másról, mint egy...
5 természetes csodaszer a fényes hajért!

5 természetes csodaszer a fényes...

Én személy szerint már sok féle balzsamot kipróbáltam és bár mindegyik jó-jó, de...
A kókuszolaj a szépség szolgálatában

A kókuszolaj a szépség szolgálatában

A kókuszolaj egy természeti csoda és áldás az emberiség számára. Felhasználása nagyon sokrétű, régóta használja a szépségipar. Magasan telített, magnéziumot, kálciumot, cinket és vasat is tartalmaz. A közepes láncú zsírsavaknak köszönhetően gombaölő és...
Tökéletes szemöldökformát szeretnél? Mi a trendi 2014-ben?

Tökéletes szemöldökformát szeretnél? Mi a trendi 2014-ben?

A tökéletes megjelenéshez a szemöldök kialakítására is figyelni kell. Manapság, egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a szemöldökre. Kiment a divatból a tetovált, "cérna vékony" szemöldök. A lényeg, hogy természetes hatású, sőt néha már túl vastag és sötét...
20 másodperc alatt megtudhatod, mit is jelent a siker!

20 másodperc alatt megtudhatod, mit is jelent a siker!

Gyerekkorunkban, felnőttként és idős emberként is mást jelenet a siker. Persze az élet egy nagy körforgás, ami végig kísér minket utunkon, így lehet, hogy a sikerre való törekvés nem is olyan bonyolult...   A cikk a kép alatt folytatódik!
Felejtsd el a Botoxot! A fiatalos arcbőr titka a kertedben van!

Felejtsd el a Botoxot! A fiatalos arcbőr titka a kertedben van!

Míg sokan csak addig vagyunk kibékülve a csigákkal, míg hozzá nem kell érnünk nyálkás testükhöz, addig a világ másik felén a hölgyek egyenesen az arcukra pakolják ezeket a lassú állatokat.  
A hipnotikus  zöld szem

A hipnotikus zöld szem

A zöld szemszín a legritkább a Földön, ezért ha a szerencsések között vagy, érdemes minél jobban kiemelni ezt a ritka tulajdonságot.  
A smink csodákra képes, avagy bárkiből lehet modell!

A smink csodákra képes, avagy bárkiből lehet modell!

A modell szakmában ma már annyira nem lényeg, hogy valaki szép legyen, hiszen smink segítségével bárkiből hercegnő lehet. Igen ám, csak inkább ne lássunk meg egyes modelleket smink nélkül, hiszen borzasztó a végeredmény...
Szexi sminkek

Szexi sminkek

Mások figyelmét elsősorban a tekintetünkkel vonjuk magunkra. Két ember vonzalma az esetek legnagyobb részében egy szemvillanással kezdődik. Amikor megérezzük, hogy kíváncsiak lettünk egy pasira, tekintetünk kitágul, ami egyértelmű jeladás az illetőnek a közeledésre. Ha a...
Naponta 60-szor kell ennie a fiatal lánynak hogy életben maradjon

Naponta 60-szor kell ennie a fiatal lánynak hogy életben maradjon

Lizzie Velasquez egy olyan ritka genetikai kórban szenved, amely rajta kívül csak két embert érint a világon. A 24 éves lány zsírszövetek nélkül született, alig egy kilós súllyal. Így nem tud hízni -jelenlegi súlya 26 kg a 156 cm-os magasságához képest.

Piactér

tunika

Rózsaszín hosszú tunika
Tovább

Kérdezd szakértőnket!

Legfrissebb kérdés

Sziasztok! Már sokat hallottam a dermarolleres kezelésről, viszont nagyon drágának találom. Tudtok valami tippet adni a foltok...

Válasz megtekintése

Szakértőnk

BŐRÁPOLÁS

BŐRÁPOLÁS

Kik a Paul Penders Angyalok A Paul...

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelemre ha érdekelnek a divat tippek, öltözködési és stílus tanácsok, képes összefoglalók a legújabb trendekről.