Néhány egészséges alternatíva, melyekkel helyettesítheted a fehér lisztet a konyhában!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. November 23. Csütörtök - Kelemen
hirdetes
 | Szerző: LK
címkék:

Ezekkel helyettesítheted a fehér lisztet a konyhában!

hirdetes

Érdemes egy kicsit átvizsgálnod az alapanyagokat a konyhádban, ha igazán látványos eredményt szeretnél elérni a fogyásban! Mutatunk néhány egészséges alternatívát, melyekkel helyettesítheted a fehér lisztet a konyhában! 

 

A liszt akkor is egy alap dolog, ha fogyókúrázunk, legalábbis akkor, ha nem valamilyen drasztikus módszert választunk. Érdemes ezért átgondolni az alapanyagokat a konyhában, és lecserélni a hagyományos lisztet valamilyen egészséges alternatívára.

 

Zabliszt

 

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a zabliszt, hiszen rostban és vitaminokban gazdag, de szénhidrátban szegényebb, mint a fehér liszt. Ízre és színre hasonlít a fehér liszthez, de sokkal egészségesebb. Bármilyen étel elkészíthető vele, amihez eddig fehér lisztet használtunk: felhasználható péksütemények, kenyerek sütéséhez, de tökéletes palacsinta is készülhet belőle.

hirdetes

 

Kiváló minőségű zablisztéri kattints a képre! 

 

Gesztenyeliszt

 

Nálunk még nem annyira elterjedt a gesztenyeliszt, pedig egy igazán jó egészséges alternatíva a fehér liszt helyett. Édes és sós ételek elkészítéséhez egyaránt alkalmas, nagyon jó kekszeket, palacsintákat készíthetünk vele. Lisztérzékenyek számára kiváló választás, hiszen nincsen benne glutén.

 

Kiváló minőségű gesztenyelisztért kattints a képre! 

hirdetes
hirdetes